Termenul de plata la impozitele pe cladiri, terenuri si mijloacele de transport expira in 30 septembrie. Locuitorii Sectorului 6 pot folosi Infochioscurile si Ghiseul.ro

Ultimul termen de plata la impozitele pe cladiri, terenuri si mijloacele de transport detinute atat de persoanele fizice, cat si juridice, expira in data de 30 septembrie. La aceeasi data expira si termenul de plata pentru taxa de ocupare a domeniului public cu diferite constructii, parcari, mijloace de afisaj-reclama-publicitate.

Incepand cu 1 octombrie 2013, pentru sumele neachitate se aplica majorari de intarziere de 2% pe luna sau fractiune de luna, calculate in ziua cand se efectueaza plata, pentru fiecare impozit datorat.

Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 6 (DITL Sector 6) raporta un procent de realizare a incasarilor, in 13 septembrie, de 65,94% din totalul de 160.116.000 lei previzionat a se incasa la bugetul local din impozite si taxe pentru anul 2013, potrivit unui comunicat transmis la redactie.

Pentru a putea recupera sumele restantierilor din anii precedenti, DITL Sector 6 a intensificat actiunile de urmarire si executare silita pentru rau platnicii care datoreaza bugetului local sumele aferente impozitelor si taxelor pe mai multi ani.

Pentru a evita aglomeratia de la ghiseele de plati si pentru reducerea timpului de asteptare, DITL Sector 6 reaminteste contribuabililor ca pot efectua plati si prin Sistemele electronice de plata a impozitelor. In perioada 01 ianuarie 2013 – 15 septembrie 2013, prin sistemele electronice de plata, a fost incasata suma de 1.309.000 lei, cu aproximativ 280.000 de lei mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. si numarul utilizatorilor sistemelor de plata electronice a crescut in acest an fata de anul 2012, de la 5.600 la 7.200, in anul 2013. 

Iata care sunt modalitatile de plata puse la dispozitia contribuabililor in Sectorul 6:

– Infochioscurile -amplasate in marile centre comerciale din sectorul 6, Plaza Romania, Cotroceni Parc, Selgros – Drumul Taberei, Cora – Lujerului, Carrefour Orhideea si Militari, Metro si Auchan. in afara acestora, si la sediul SPFPL Sector 6, din Drumul Taberei nr. 18 si la Biroul Unic, din cadrul Primariei Sectorului 6, functioneaza cate un infochiosc.

– “Punct de plata impozite, taxe 24/24”, unicul de acest gen in Europa care functioneaza 24/24 ore, inclusiv, sambata, duminica si de sarbatorile legale. Aici pot fi efectuate plati si se pot obtine informatii legate de sumele de plata; accesul in acest centru se face pe baza de CNP si numai de catre persoanele fizice inscrise in evidentele fiscale, beneficiind de confidentialitate. Prin acest sistem, cele mai multe plati au fost efectuate in afara programului de lucru al institutiei.

– Plata impozitelor online – Ghiseul.ro reprezinta un sistem national electronic de plata on-line a taxelor si impozitelor locale cu carduri bancare emise si valabile in orice banca din Romania, inclusiv cu carduri emise de bancile din strainatate. Totodata acesta este si un sistem facil, eficient de plata si de vizualizare prin internet, in sensul ca economiseste timpul cetateanului si, mai mult, platile pot fi efectuate oriunde si oricand.