TEROARE in FINLANDA si GERMANIA: 3 MORTI si cel putin 6 RANITI in noi ATACURI ARMATE

Mai multi oameni au fost injunghiati pe strada in Finlanda, intr-un atac despre care nu se stie daca este sau nu terorist. Politia a anuntat ca doua persoane si-au pierdut viata si cel putin sase sunt ranite. Atacul a avut loc in orasul Turku, din sud-vestul tarii, relateaza CNN, citand politia nationala.

UPDATEUn marocan in varsta de 18 ani este principalul suspect pentru atacul cu cutitul comis vineri pe strada in orasul Turku din sud-vestul Finlandei, atac soldat cu doi morti si 8 raniti, a anuntat sambata politia finlandeza, citata de Reuters. Politia a confirmat oficial ca incidentul este anchetat ca act terorist.

Autoritatile au mai anuntat ca ambele victime erau cetateni finlandezi, iar printre raniti se numara doi suedezi si un italian. Mai multe persoane au fost injunghiate pe strada vineri in orasul Turku din sud-vestul Finlandei. Politia finlandeza anuntase inca de vineri ca un suspect a fost impuscat si arestat.

STIRE INITIALA

Potrivit unor martori citati de Daily Express, unul dintre corpurile intinse pe jos ar fi fost acoperit, ceea ce ar putea arata ca s-au inregistrat si decese. Se pare ca ar fi vorba despre sase persoane injunghiate. Principalul suspect a fost impuscat in picior, iar apoi a fost arestat. De asemenea, zona a fost izolata, iar un martor a scris pe Twitter ca un barbat a fost impuscat de politisti. La fata locului sunt numeroase ambulante si echipaje de politie. Orasul este unul dintre cele mai mari ale tarii, aflandu-se la circa 140 de kilometri distanta de capitala Helsinki.

In aceeasi ordine de idei, cel putin o persoana a fost ucisa, vineri, de un atacator inarmat cu un cutit in orasul german Wuppertal. Politia inca mai cauta cel putin un suspect in cazul acestui atac, care s-ar fi produs intr-un magazin. La fata locului au ajuns si fortele speciale, care au blocat zona, informeaza Der Westen.

Din primele informatii de la fata locului reiese ca un barbat in varsta de 31 de ani a fost ucis si unul in varsta de 25 de ani este grav ranit. Presa locala scrie ca a fost vorba, cel mai probabil, despre un conflict la locul de munca si nu despre un atentat terorist. Wuppertal este un oras de 350.000 de locuitori din Renania de Nord-Westfalia, aflat in apropiere de capitala landului, Dusseldorf.

Sursa foto: realitatea