Teroristi executati prin spanzurare in Irak

Autoritatile irakiene au executat, saptamana aceasta, 42 de persoane, inclusiv o femeie, acuzate de ucidere in masa sau alte forme de terorism. Anuntul a fost facut chiar de Ministerul Justitiei din Irak si ONU.

Potrivit publicatiei Voice of America, executiile prin spanzurare au avut loc in contextul in care Irakul a fost lovit, in ultima perioada, de un nou val de violente. “Acesti criminali au fost gasiti vinovati de terorism, ceea ce a dus la moartea a zeci de cetateni nevonovati, dar si de alte fapte menite sa destabilizeze securitatea si stabilitatea tarii, cauzand haos si teroare in randul populatiei”, a explicat ministrul irakian al Justitiei, Hassan al-Shimary.

Peste 6.000 de oameni au fost ucisi in atacurile teroriste care au avut loc in Irak in anul 2013, dupa ce insurgentii suniti, printre care si membrii Al Qaida, au inceput sa recastige teren.Cu toate acestea, misiunea ONU prezenta in Irak a afirmat ca este ingrijorata in legatura cu aceste executii, care au avut loc marti si miercuri, desi a cerut oficialilor de la Bagdad in repetate randuri sa suspende pedeapsa cu moartea.

In plus, asociatiile care lupta pentru drepturile omului sustin ca numarul executiilor a fost in crestere in Irak in ultimul an. Potrivit Amnesty International, numai in anul 2011, 68 de persoane au fost condamnate la moarte.

Sursa foto: citynews.ro