Testamentul lui Nelson Mandela! Citeste despre ultima dorinta a lui Madiba

Starea lui Nelson Mandela este una extrem de grava, in ultimele zile cel mai mare luptator impotriva apartheid-ului este tinut in viata de aparate, motiv care i-a determinat pe membrii familiei sale sa readuca in discutie testamentul lui Madiba.

Nelson Mandela si-a scris testamentul inca din anul 1996, pe o foaie A4, in care liderul sud-african a cerut sa-i fie indeplinita o singura dorinta, aceea de a fi ingropat pe dealul Qunu, o locatie izolata din satul copilariei, iar mormantul sau sa fie marcat de o piatra funerara simpla, noteaza telegraph.co.uk.

Nelson Mandela, in varsta de 94 de ani, le-a amintit rudelor sale de acest lucru, in urma cu pun timp, atunci cand acestea i-au spus ca ar vrea sa il inmormanteze in inima Pretoriei cu fastul cuvenit unui erou national.

“Era clar in testamentul facut ca vrea sa fie inmormantat in Qunu. Este un traditionalist si de asta a vrut sa se intoarca acolo” a declarat o sursa apropiata familiei pentru The Daily Telegraph. Qunu este un mic sat din procincia Eastern Cape, aflat in apropierea raului Mbashe. In autobiografia sa “Long Walk to Freedom”, Mandela a descris satul ca fiind locul unde a petrecut cele mai fericite momente ale copilariei sale.

Sursa foto: telegraph.co.uk