Testamentul lui Sergiu Nicolaescu, facut public de Dana Nicolaescu

Vaduva lui Sergiu Nicolaescu a facut public, vineri, testamentul spiritual al sotului sau, cu prilejul unei ceremonii de dezvelire a placii comemorative pe care se afla trecut numele marelui regizor.

Dana Nicolaescu a prezentat un document in care erau enumerate dorintele cineastului legate de munca sa de peste 5 decenii, aceasta afirmand ca l-a descoperit pe biroul sau, imediat dupa trecerea lui in nefiinta. Una dintre dorinte era ca toate filmele sale sa ramana publicului din Romania.

Vezi aici de ce se cearta Dana Nicolaescu cu sora marelui regizor

“Las spectatorilor romani toate filmele mele in care timp de 50 de ani am trecut tot ceea ce a fost mai bun in mine, pentru a va bucura pe voi si pe copiii vostri si a va arata cu dragoste ce inseamna iubirea de tara si neam”, se precizeaza in documentul prezentat de Dana Nicolaescu.

Sergiu Nicolaescu a murit pe 3 ianuarie 2013, la varsta de 82 de ani, in urma mai multor complicatii cardiace si pulmonare. Marele regizor avea in palmares peste 60 de filme,in care a jucat rolul de scenarist, regizor sau actor. 

Foto: Evz