Testare gratuita a glicemiei si tensiunii arteriale, de Ziua Mondiala a Sanatatii

Bucurestenii care doresc sa-si verifice starea de sanatate isi pot testa gratuit, in acest sfarsit de saptamana, glicemia, tensiunea arteriala si greutatea corporala, a anuntat Primaria Sectorului 1.

Specialistii din cadrul Complexului Multifunctional „Caraiman” vor amplasa un cort in Parcul Bazilescu si vor realiza gratuit aceste analize sambata si duminica, intre orele 10.00 si 18.00.

Totodata, pe tot parcursul lunii aprilie, locuitorii Sectorului 1 care doresc sa-si verifice densitatea osoasa isi pot testa gratuit riscul de osteoporoza la Complexul Multifunctional Caraiman (str. Caraiman nr. 33A). Pentru realizarea gratuita a osteodensitometriei periferice, care masoara densitatea osoasa la nivelul calcaiului, persoanele interesate se pot programa la urmatoarele numere de telefon: 021/22.22.073 sau 021/22.44.028.

Aceasta campanie este organizata de Primaria Sectorului 1 cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, care este sarbatorita in fiecare an in data de 7 aprilie.  Cu acest prilej, specialistii in domeniu din intreaga lume atrag atentia asupra importantei educatiei si preventiei in sanatate.

Citeste si: Consultatii gratuite pentru pacientii care sufera de psoriazis

Scopul campaniei este acela de a informa publicul larg despre importanta deosebita a evaluarii starii de sanatate periodice. Cu acest prilej, vor fi distribuite materiale informative cu privire la importanta  monitorizarii nivelului glicemiei, a tensiunii arteriale si a greutatii corporale in conditiile in care hipertensiunea arteriala si obezitatea afecteaza un numar din ce in ce mai mare de persoane atat la nivel mondial, cat si in Romania.

Specialistii in medicina estimeaza ca, din cauza stilului de viata sedentar si a alimentatiei bogat calorice, numarul cazurilor de diabet si a bolilor cardiace va creste ingrijorator in urmatorii ani, fapt ce reclama o intensificare a eforturilor de identificare si o crestere a gradului de constientizare fata de riscurile acestei boli.

Pe de alta parte, osteoporoza este o afectiune caracterizata prin oase mai putin dense si mai putin puternice decat oasele normale. Aceasta afectiune mareste riscul pentru fracturi osoase chiar si la traumatisme minore. Determinarea densitatii osoase ajuta medicul in luarea deciziei daca o persoana prezinta un risc crescut pentru o fractura cauzata de osteoporoza.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1