Testarea bucureștenilor pentru coronavirus, un nou eșec total al administrației Firea!

”Testăm pentru București”, programul demarat de Primăria Capitalei a fost un eșec total. Cel puțin miercuri, în prima zi a acestui proiect denumit și ”Sunt imun la COVID”. Ieri ar fi trebuit să se prezinte la Național Arena pentru a fi testați pentru coronavirus, 500 de locuitori ai Capitalei, însă doar câteva zeci au fost prezenți.

Persoanele selectate pentru testare au fost programate din 20 în 20 de minute și nu s-au format cozi la intrare. Din contra, erau chiar foarte puțini oameni, semn că nu toată lumea programată a venit, iar multe pupitre de testare erau goale și medicii își așteptau pacienții.

Noul eșec al administrației Firea a semănat mai degrabă cu o campanie electorală sau cu o ședință restrânsă a PSD, ținând cont că la Național Arena erau prezenți toți cei șapte edili social-democrați ai Capitalei în frunte cu primarul general Gabriela Firea.

Probabil că aceștia se așteptau la o ”baie de mulțime” în semn de mulțumire pentru ”marele proiect” al testării pentru COVID-19. În schimb au primit un răspuns clar și sec din partea bucureștenilor care au refuzat să participe la o testare cu iz electoral…..

În aceeași ordine de idei, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri că testarea din Bucureşti cu privire la depistarea de anticorpi COVID-19 nu este un studiu de referinţă care să fie luat în considerare. “Nu face parte din studiu. Am înţeles că Institutul Balş a cerut INSP un schelet de studiu sau un eşantion de pacienţi pentru a desfăşura acest studiu la nivelul Bucureştiului. INSP a recomandat un eşantion de 3.800 de persoane, am înţeles că se ajunge la 10.500. Nu este un studiu de referinţă sau ştiinţific pe care noi să îl luăm în considerare”, a declarat Tătaru la Digi 24.

Sursa foto: facebook