Teste suplimentare pentru pregatirea elevilor de clasa a VIII-a la Matematica, publicate de MEN

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a publicat marti pe internet un numar de cinci teste suplimentare pentru pregatirea la elevilor de la clasa a VIII-a la disciplina matematica, au anuntat reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, publicarea testelor suplimentare a fost facuta in urma analizarii rezultatelor obtinute la simularea Evaluarii Nationale la clasa a VIII-a, proba scrisa la matematica, precum si la solicitarea elevilor, parintilor si profesorilor.

Teste au fost elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare si sunt disponibile la adresa de internet http://subiecte2014.edu.ro/2014/evaluarenationala/modeledesubiecte/.

Conform reprezentantilor MEN, testele sunt in conformitate cu modelele de subiecte publicate inca din luna octombrie 2013 pe website-ul dedicat.

Citeste si: BACALAUREAT 2014 VS EVALUARE NATIONALA 2014. REZULTATELE LA BACALAUREAT si EVALUARE, preambul pentru dezastrul din vara?

La simularea Evaluarii Nationale, doar 30,4 la suta dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat au luat note peste cinci la matematica. La simularea examenului de limba romana, rezultatele au fost mai bune, 66,95 la suta dintre elevi obtinand note de trecere.

Proba scrisa la matematica de la Evaluarea Nationala va avea loc in acest an pe data de 25 iunie, iar cea la limba si literature romana, pe 23 iunie, potrivit calendarului examenului aprobat de MEN.