THEODOR NICOLESCU, urmarit PENAL pentru luare de MITA

Deputatul THEODOR NICOLESCU a venit miercuri la pranz la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat de procurori in dosarul ANRP.

UPDATE 18.09: Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus extinderea urmaririi penale fata de deputatul THEODOR NICOLESCU pentru luare de mita in calitate de fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRM) si membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Conform sursei citate, THEODOR NICOLESCU a pretins de la trei persoane 5% din totalul actiunilor pe care acestia urmau sa le primeasca in urma conversiei titlurilor de despagubire din dosarele aflate la ANRP.

Citeste si: REFERAT DNA: HORIA GEORGESCU a fost DENUNTAT de ALIN si DORIN COCOS

“In schimbul banilor, Nicolescu, prin prisma functiei si calitatii pe care o detinea, urma sa asigure solutionarea favorabila si cu celeritate a dosarelor de despagubire. Ca urmare a solutionarii dosarului de despagubire nr. 13563/FFCC/2008, referitor la drepturile de proprietate privind o suprafata de 20,5 ha, teren situat in Bucuresti, in zona sectorului 3, Nicolescu a primit, in perioada 2008-2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentând bani si contravaloarea actiunilor. Banii au fost remisi in general, in transe de pâna la 250.000 de lei, in lei si euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, in baza unui contract de comision incheiat fictiv pentru a masca comisionul”, sustin procurorii.

Noile acuzatii i-au fost communicate miercuri deputatului.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii ar putea sa extinda urmarirea penala pe numele sau pentru luare de mita.

Citeste si: SURSE: Toti BANII din dosarul ANRP au ajuns la THEODOR NICOLESCU

“Eu cred in justitia civilizata, decenta, normala si, indiferent de situatia neplacuta in care ma aflu astazi, trebuie sa demonstrez ca eu chiar cred in lucrul acesta. Nu voi face declaratii cu privire la dosar, la probele pe care intentionez sa le depun sau la apararile pe care le voi face. Eu cred ca justitia se face in sala de judecata si in fata procurorilor”, a spus THEODOR NICOLESCU, la sosirea la DNA.

Deputatul PNL THEODOR CATALIN NICOLESCU este urmarit penal pentru abuz in serviciu in dosarul in care a fost arestat HORIA GEORGESCU, fost sef al ANI. In acelasi dosar, au fost retinute alte sapte persoane, iar o alta a fost pusa sub control judiciar.

Sursa foto: ziarobiectiv.ro