TIBERIU NITU: Parchetul s-ar putea AUTOSESIZA in cazul lui ROBERT TURCESCU

Procurorul general al Romaniei, TIBERIU NITU, a declarat marti ca Parchetul instantei supreme evalueaza situatia in cazul lui ROBERT TURCESCU, dupa ce acesta a dezvaluit ca a fost ofiter acoperit, si ca va comunica daca va fi luata o decizie privind o eventuala ancheta pentru o infractiune.

“Evaluam imprejurarea si situatia creata. Daca aceasta situatie este de natura sa constituie sau sa ne duca pe noi la concluzia ca sunt indicii in legatura cu savarsirea unei infractiuni, ne sesizam. Daca nu, nu”, a spus TIBERIU NITU, la iesirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde a participat la sedinta plenului.

Citeste si: CORNELIU DOBRITOIU va cere AUDIEREA ministrului Apararii in cazul ROBERT TURCESCU

Intrebat cat va dura evaluarea, Nitu a spus ca nu poate sa dea o data pana la care se va stabili o decizie.

Intrebat care este procedura in acest sens si daca ministrul Apararii trebuie sa confirme ca ROBERT TURCESCU a fost ofiter acoperit, TIBERIU NITU a spus ca pentru a se sesiza Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, in faza preliminara nu este necesara nicio confirmare.

Citeste si: MApN nu face comentarii in cazul ROBERT TURCESCU

“Pentru a ne sesiza, nu trebuie sa ne confirme nimic intr-o faza preliminara. Noi evaluam daca sunt indicii in legatura cu savarsirea unei fapte prevazute de legea penala”, a precizat Nitu.

Sursa foto: evz.ro