TIBERIU NITU se abtine sa solutioneze solicitarea DNA in cazul OPREA

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie TIBERIU NITU s-a abtinut de la solutionarea solicitarii Directiei Nationale Anticoruptie in cazul lui GABRIEL OPREA, ea urmand sa fie preluata de prim adjunctul procurorului general, informeaza Parchetul General intr-un comunicat de presa.

Procurorul general a refuzat sa comenteze informatiile facute publice de DNA in solicitarea de incuviintare a urmaririi penale pentru fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.

“Avand in vedere obligatia de rezerva specifica magistratilor si consecvent pozitiei adoptate intotdeauna in cazul dosarelor aflate in curs de solutionare, domnul Tiberiu Mihail Nitu – procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie apreciaza ca nu este oportun sa faca nici un fel de declaratii in ceea ce priveste aspectele de la punctul 2 al comunicatului Directiei Nationale Anticoruptie. Totodata, procurorul general doreste sa sublinieze faptul ca activitatea procurorilor este guvernata de principiul independentei, astfel incat nimeni nu poate interveni in deciziile procurorului de caz, se arata in comunicatul Parchetului General.

CITESTE SI: PREDOIU: PNL va vota in favoarea cererii DNA in cazul lui GABRIEL OPREA

In baza acestor principii, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a abtinut de la solutionarea solicitarii Directiei Nationale Anticoruptie, aceasta urmand a fi solutionata de prim adjunctul procurorului general, se mai arata in document.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut luni incuviintarea urmaririi penale a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, sub acuzatia de abuz in serviciu. Oprea este acuzat ca ar fi folosit resursele umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate de ministru cu echipaje ale politiei rutiere. Totodata, fostul ministru este acuzat ca ar fi incheiat un protocol in baza caruia procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie Tiberiu Nitu a beneficiat de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale politiei rutiere, primind astfel “un folos necuvenit”.

Astfel, conducerea DNA a transmis procurorului general Tiberiu Nitu referatul cauzei pentru a sesiza Senatul pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, la aceasta data senator, se arata intr-un comunicat de presa transmis de DNA.

Sursa foto: Agerpres