Tiberiu Urdăreanu l-a turnat pe un fost ministru: A luat plicul cu 30.000 de euro și l-a băgat în buzunar

Scandal de amploare, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă a răbufnit, după ce patronul firmei UTI Tiberiu Urdăreanu a declarat că în anul 2013 s-a întâlnit cu el într-un restaurant din Bucureşti şi i-a dat un plic cu 30.000 de euro, reprezentând o parte dintr-un comision cerut pentru derularea unui contract încheiat cu Primăria Iaşi. La auzul acuzaţiilor, Niţă l-a avertizat pe Urdăreanu că a jurat pe Biblie şi l-a somat să nu mintă în faţa instanţei.

“Ne-am întâlnit la un restaurant libanez din complexul hotelier Radisson. Am stat pe o canapea şi am pus plicul cu 30.000 de euro între noi. L-am văzut pe Constantin Niţă când a luat plicul cu bani şi l-a introdus în buzunar, după care eu m-am ridicat şi am plecat” , a declarat Tiberiu Urdăreanu în timpul audierii sale ca martor-denunţător în dosarul în care Constantin Niţă a fost condamnat în primă instanţă la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, potrivit agerpres.ro.

În faţa judecătorilor, Urdăreanu a spus că firma UTI a câştigat în anul 2012 un contract privind managementul traficului din municipiul Iaşi, însă licitaţia a fost anulată, iar el a luat legătura cu Constantin Niţă pentru ca acesta să îl pună în contact cu primarul din Iaşi, Gheorghe Nichita.

Declaraţia lui Urdăreanu l-a enervat pe Constantin Niţă, care i s-a adresat omului de afaceri de mai multe ori în timpul procesului: “Vă rog să nu minţiţi în faţa instanţei. (…) Vin sărbătorile Paştelui şi aţi jurat pe Biblie! La restaurant sunt camere de luat vederi. Este sigur că mi-a dat bani?”.

Procesul se află în faza de apel, după ce fostul ministru al Energiei Constantin Niţă a fost condamnat, în mai 2017, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat de DNA că ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Instanţa a mai decis atunci confiscarea de la Constantin Niţă a sumei de 303.000 lei, fiind menţinut sechestrul asigurător.  Constantin Niţă este acuzat că, în cursul anului 2013, i-a solicitat omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia – UTI cu Primăria Iaşi.

Sursa foto: realitatea