TIBERIU URDAREANU, PATRONUL UTI, RETINUT de DNA pentru ACTE de CORUPTIE. UPDATE

TIBERIU URDAREANU, PATRONUL grupului de firme UTI, a ajuns, joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in baza unui mandat de aducere. Pe scurt, omul de afaceri, TIBERIU URDAREANU a fost adus cu mascatii in fata procurorilor anticoruptie, informeaza postul Realitatea Tv.

UPDATE 19:35: Omul de afaceri TIBERIU URDAREANU, patronul grupului de firme UTI, a fost retinut joi de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. El a fost scos din sediul DNA si dus in Arestul Politiei Capitalei dupa mai multe ore de audieri.

UTI Grup a anuntat anterior, printr-un comunicat de presa, ca a pus la dispozitia organelor de cercetare toate documentele solicitate.

UPDATE 17.25 TIBERIU URDAREANU este cercetate pentru ACTE DE CORUPTIE a anuntat joi societatea UTI Grup, condusa de omul de afaceri.

Comunicatul companiei vine dupa ce presedintele UTI, Tiberiu Urdareanu, a fost adus cu mandat la audieri la Directia Nationala Anticoruptie.

“Domnului TIBERIU URDAREANU i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect in legatura cu presupuse acte de coruptie. Societatea UTI Grup a pus la dispozitia organelor de cercetare toate documentele solicitate si va colabora in continuare, in mod prompt si transparent, cu autoritatile in vederea stabilirii adevarului, furnizand orice informatie este solicitata de organele de ancheta”, se mentiona in comunicat.

Reprezentatii grupului precizau ca nu vor comenta “in acest moment” informatiile care circula in media, subliniind ca punerea in miscare a actiunii penale nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

“Ne limitam in a nu comenta, in acest moment, informatiile care circula in media. Facem precizarea ca, in conformitate cu prevederile Codului de procedura penala, punerea in miscare a actiunii penale nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se mai arata in comunicatul citat.

STIRE INITIALA

Sursa citata a amintit ca nu se stie de ce a fost adus TIBERIU URDAREANU la sediul DNA din Bucuresti.

GRUPUL UTI este campion la contracte cu statul, in timp ce omul de afaceri TIBERIU URDAREANU este actionar majoritar al grupului UTI (specializat in instalatii si constructii) si membru al conducerii UNPR din anul 2012.

In ultimii 5 ani, UTI s-a aflat pe primul loc in topul firmelor IT la numar de proiecte castigate cu statul roman. Firma lui TIBERIU URDAREANU a întrecut numarul si valoarea proiectelor firmelor lui SEBASTIAN GHITA.

Fondatorul grupului de firme UTI, TIBERIU URDAREANU, este nascut la Dej si absolvent a doua facultati – Automatica si Comertul. TIBERIU URDAREANU este fiul generalului TIBERIU S. URDAREANU, fost sef al Comandamentului de Tancuri si Auto in regimul comunist.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea