Tiberiu Ușeriu a câștigat, pentru a treia oară, ultramaratonul de la Cercul Polar! Declarațiile campionului

Tiberiu Uşeriu a câştigat, vineri noapte, ultramaratonul de la Cercul Polar pentru a treia oară consecutiv. Românul a reuşit să ducă la final cursa grație unei ambiţii uluitoare şi a unei rezistenţe aproape supraomenească.

Tiberiu Ușeriu a fost întâmpinat, la capătul celor peste şase sute de kilometri,  cu aplauze şi în acordurile imnului naţional al României. Tiberiu Ușeriu a trecut linia de sosire cu un avans de peste 80 kilometri faţă de următorul clasat. A treia victorie consecutivă la ultramaratonul de la Cercul Polar după aproximativ 173 de ore și peste 600 de kilometri parcurși.

“Mă bucur că am terminat-o. E mult, mult mai grea decât a fost înainte. Ultima parte asta de 160 de kilometri a fost numai cu urcări şi coborâri, exact ca prima, după aia aproape 300 de kilometri ice road, ceea ce m-a mâncat, dar aşa per total, mult, mult mai grea decât ce a fost înainte. Dar na, de asta am venit: s-o termin şi mă bucur şi că am terminat-o”, a declarat Ușeriu, la sfârșitul cursei.

“Ice road-ul ăla m-a mâncat de viu, a fost foarte naşpa în zilele pe ice road, şi acum am intrat pe partea aialaltă şi mi-a fost un pic mai bine. A trebuit să îmi usuc toate, de la sac de dormit la toate, că…cum am dormit pe ice road de câteva ori, toate mi-au fost îngheţate, ude, haine, n-am mai avut nimic.”, a mai spus ultra-maratonistul, conform Stirileprotv.ro.

“Dacă aş zice că sunt bine, aş exagera, sunt ok. Am o infecţie la un deget, la ăla care mi-a degerat prima dată, în rest aşa chestii de astea micuţe. Mi se mai vede un pic la câteva degete şi un pic carnea, cum tot le-am bandajat şi tot mi-au pus şi mi-au luat.”, a declarat Ușeriu.

Sursa declaratii: stirileprotv.ro