Tiberiu Ușeriu a luat startul în Ultramaratonul Evererstului

Tiberiu Ușeriu, maratonistul bistrițean care a câștigat pentru a treia oară consecutiv cel mai greu maraton de pe planetă, Artic Ultra 6633, a luat, marți, startul într-o altă cursă extremă, considerată una dintre cele mai grele din lume, Ultramaratonul Everestului, informează Mediafax.

Maratonistul Tibi Ușeriu a pornit, marți dimineața, în Ultramaratonul Everestului, o cursă extremă, una dintre cele mai grele de alergare din lume, care se desfășoară la cea mai mare altitudine. Cursa are 60 de kilometri și pornește de la 5.600 de metri altitudine, aerul rarefiat fiind cea mai grea provocare pentru maratoniști.

Citește și: VIAȚA DE FILM A LUI TIBERIU UȘERIU! DE LA BORFAȘ, SPĂRGĂTOR ȘI PUȘCĂRIAȘ LA CEL MAI BUN MARATONIST DIN LUME

Tibi Ușeriu a ajuns în Himalaya în urmă cu trei săptămâni pentru a se aclimatiza cu temperaturile și cu altitudinea foarte mare. La Ultramaratonul Everestului s-au înscris 22 de concurenți, Tibi Ușeriu fiind singurul român. Maratonistul din Bistrița-Năsăud aleargă la Ultramaratonul Everestului pentru bolnavii de epilepsie și a luat cu el celebrul drapel tricolor înscripționat cu România 100 pe care l-a avut și la Polul Nord.
Pe 16 martie 2018, după şapte zile de maraton bistriţeanul Tibi Uşeriu a reuşit să câştige, pentru a treia oară, cel mai greu maraton de pe planetă care se desfăşoară dincolo de Cercul Polar, în Canada.
 
Sursa foto: ziua de cluj