TICHETE DE MASA, in loc de faina si ulei ca ajutoare de la UE

Persoanele care primeau pana acum faina si ulei ca ajutoare alimentare de la Uniunea Europeana ar putea primi in acest an TICHETE DE MASA, potrivit Ministerului Fondurilor Europene.

Prin aceasta masura, autoritatile vor sa elimine inghesuiala si cozile de la ridicarea pachetelor, dar si suspiciunile de frauda din licitatiile pentru produse. Specialistii avertizeaza insa ca va fi dificil de verificat daca persoanele care vor primi TICHETELE DE MASA nu le vor folosi pentru a-si cumpara bautura sau tigari. Totodata, acestia spun ca ar trebui delimitata cat mai strict aria de produse care pot fi cumparate cu aceste tichete.

Valoarea tichetelor nu a fost inca stabilita. TICHETELE DE MASA vor fi distribuite de Posta Romana. Pentru persoanele care au alt tip de ajutor urmeaza sa se stabileasca ce institutii pot prelua sarcina distributiei.

Citeste si: CLUJ: Coada pentru a primi ajutoare alimentare

In prezent, 2,7 milioane de romani primesc din fonduri europene pachete cu ulei, faina sau zahar, in valoare de 54 de milioane de euro. Ministerul Fondurilor Europene va schimba insa sistemul, dupa ce Uniunea Europeana a dat voie statelor membre sa aleaga modul de distribuire a banilor pentru saraci.

Pachetul cu alimente gratuite de la Uniunea Europeana poate contine faina, malai, paste, paste, ulei, zacusca, bulion, conserve de carne de porc, zahar si miere.

Sursa foto: transilvaniareporter.ro