Tigarile electronice: Ce contin produsele alternative si de ce pot fi daunatoare

Tigarile electronice, folosite din ce in ce mai des pe baza convingerii ca ajuta fumatorii sa renunte la viciu, pot avea efectul contrar, existand riscul de a-i determina pe tineri sa se apuce de fumat, considera criticii acestui dispozitiv.

Criticii atrag in special atentia asupra faptului ca aceste tigari nu prezinta nicio restrictie in ceea ce priveste varsta sau cine le poate cumpara si sunt disponibile si în arome de capsuni sau ciocolata, putand fi astfel la fel de ademenitoare pentru copii cum sunt bauturile racoritoare. Estimat la 600.000 la inceputul lui 2013, numarul utilizatorilor tigarilor electronice in Marea Britanie este asteptat sa depaseasca un milion pana la sfarsitul anului, scrie Daily Mail.

Conceput sa imite aspectul unei tigari normale, dispozitivul consta intr-un cartus ce contine nicotină lichida si o componenta de incalzire. Prin tragerea de la un capat al tigarii, lichidul plin cu nicotina trece prin aceasta componenta, fiind transformat intr-un vapor vizibil care este inhalat si apoi expirat.

Procesul creeaza o senzatie de relaxare, asemanatoare fumatului, dar, potrivit producatorilor, fara chimicalele cancerigene create de tutun. Cu alte cuvinte, cei care trec de la fumat la “inhalat vapori” isi pot asigura nevoia de nicotina intr-un mod mai sanatos.

Citeste intreg articolul pe: mediafax.ro

Sursa foto: forumtigaraelectronica.wordpress.com