TILVAR: E important ca membrii comunitatii romanesti din Italia sa beneficieze de predare in limba materna

ANGEL TILVAR, ministrul delegat pentru relatiile cu romanii de peste hotare, se afla intr-o vizitala Roma, prilej cu care a subliniat importanta care trebuie acordata comunitatii romanesti pentru ca membrii acesteia sa beneficieze de predare in limba romana.

Acest lucru, a spus TILVAR, constituie “o premisa fundamentala pentru pastrarea identitatii nationale”, noteaza Agerpres.

CITESTE SI: DAN MIHALACHE s-a intalnit la COTROCENI cu MINISTRI si SEFI de institutii cu atributii in relatia cu DIASPORA

“Dimensiunea acestei comunitati din Italia cred ca necesita o abordare metodica in cadrul invatamantului de stat. Doar programele pe care DPRRP le implementeaza nu sunt suficiente”, a spus oficialul.

CITESTE SI: MAE: Ministrul delegat pentru romanii de peste hotare, in vizita oficiala in PORTUGALIA

In discutiile avute cu Francesca Danese, asesor pentru politici sociale, sanatate, case si urgente locative din cadrul primariei capitalei italiene, s-a convenit ca oamenii de afaceri italieni care isi desfasoara activitati in Romania sa poata fi cooptati in programe de reintegrare profesionala a romanilor care isi doresc sa revina acasa.

Sursa foto agerpres