TIMISOARA, desemnata CAPITALA CULTURALA EUROPEANA 2021

Orasul TIMISOARA a fost desemnat CAPITALA CULTURALA EUROPEANA 2021. Celelalte trei orase candidate au fost Bucuresti, Cluj-Napoca si Baia Mare.

“Pentru noi, in ROMANIA, este a doua oara cand un oras va fi  CAPITALA CULTURALA EUROPEANA“, a spus ministrul Culturii, Corina Suteu, intr-o declaratie de presa sustinuta la Biblioteca Nationala, unde a avut loc ceremonia. Anuntul final a fost facut la capatul a circa 20 de minute de suspans.

Grecia si Muntenegru sunt celelalte doua tari unde vor exista orase care vor detine titlul de  CAPITALA CULTURALA EUROPEANA peste 5 ani. Este a doua oara cand ROMANIA are CAPITALA CULTURALA EUROPEANA, dupa anul 2007, cand Sibiul a detinut aceasta titulatura, alaturi de Luxemburg.

La prezidiu s-au aflat Steve Green – presedintele juriului European Capital of Culture (ECoC), Karel Bartak – seful departamentului de Cultura din cadrul Comisiei Europene si Corina Suteu – Ministrul Culturii din Romania, informeaza News.ro.

TIMISOARA va primi din partea UE si un premiu de 1,5 milioane de euro. In 2016, titlul este detinut de San Sebastian (Spania) si Wroclaw (Polonia).

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: opiniatimisoarei