Tipuri de lentile pe care să le alegi dacă ești o persoană activă

În ceea ce privește compatibilitatea dintre modelul de lentile de contact ales si sportul practicat, specialistul oftalmolog are datoria de a face o analiză amănunțită a nevoilor pacientului și de a-i recomanda setul de lentile de contact care se potriveste cel mai bine!

Viața în societatea contemporană este extrem de agitată și plină de o sumedenie de activităță zilnice. Fie că ești toată ziua ocupat cu locul tău de muncă sau că ai propria ta afacere, este lesne de înțeles că te dedici foarte mult vieții tale profesionale. Viața activă nu o au doar persoanele cu un job suprasolicitant sau care se ocupă zilnic cu propria lor afacere, ci și cele care duc un stil de viață sportiv, adică cariera sportivă este principala lor oupație.

În această situație, purtătorii lentilelor de contact care se încadrează în această categorie sunt nevoite să aleagă sortimente de articole optice potrivite nevoilor lor. De exemplu, o alegere potrivită ar fi lentilele de contact de unică folosință, precum Acuvue Oasys 1-Day.

Cum să procedezi dacă ești sportiv?

Practicarea activităților sportive, precum atletismul, înotul sau ciclismul sunt indicate pentru o viață sanătoasă, o minte și un corp sanătos, pe ansamblu. În cazul persoanelor care duc un stil de viață activ, practică des activități sportive, indiferent de natura lor, precum și în cazul sportivilor de performanță, lentilele de contact au ajuns, grație beneficiilor lor fabuloase, să fie preferate ochelarilor de vedere.

Lentilele de contact și sportul

În ceea ce privește compatibilitatea dintre modelul de lentile de contact ales si sportul practicat, specialistul oftalmolog are datoria de a face o analiză amănunțită a nevoilor pacientului și de a-i recomanda tipul de lentila care este cel mai potrivit. De altfel, aceștia trebuie să caute tipul de corecție optică personalizat, fiecărui sportiv în parte, în funcție de sportul practicat și de corecția necesară.

Se știe deja că mijloacele de corecție a viciilor de refracție pot avea un impact major asupra performanțelor sportivilor. Nu este același lucru, de exemplu, dacă un jucător, de tenis, de exemplu, anticipează mingea trimisă de adversar, dar nu o poate vedea clar. În ceea ce privește claritate, percepția, sunt două lucruri total diferite dacă sportivul respectiv alege să poarte ochelari pe durata activității, a competiției sau lentile de contact. De aceea, alegerea trebuie făcută cu multă atenție.

Mulți sportivi aleg, din motive bine întemeiate, să folosească lentile de contact doar pe durata practicării sportului în detrimentul ochelarilor, fie și pe considerentul că acestea sunt mai confortabile și mai practice. În acest caz, lentilele de contact de unică folosință sunt cele mai indicate.

Care sunt avantajele lentilelor zilnice în cazul sportivilor?

Dacă faci parte din lumea atleților de top, dar, în același timp, ești purtător frecvent al lentilelor de contact zilnice, este bine de știut că ele vin la pachet cu un set de beneficii pe care le vei afla în cele ce urmează. Lentilele de contact de unică folosință reduc riscul infectării, a contractării factorilor cu potențial alergen sau a iritațiilor. De asemenea, au o bună permeabilitate a oxigenului, ceea ce permite buna reținere a conținutului de apă la nivelul ochiului. Totodată, lentilele de contact zilnice elimină grija de a le întreține, curața și depozita în recipiente speciale de fiecare dată când sunt îndepărtate.

Avantajele lentilelor zilnice pentru oamenii de afaceri

Ești om de afaceri cu notorietate la nivel local sau regional? Este bine să știi că o pereche o pereche de lentile de contact de unică folosință te scapă, indubitabil, de grija îngrjirii lor zilnice. Apoi, dacă jobul este de așa natură încât ești nevoit să călătorești des, lentilele de unică folosință sunt mai ușor de transportat în geanta de voiaj, mai ales în cazul călătoriilor cu avionul. Mai mult, nu mai trebuie să iei cu tine sticluța cu soluția de îngrijire și nici nu îți faci griji în privința rutinei atunci când suprafața lentilei se murdărește. Pur și simplu o arunci și iei, imediat, o pereche nouă de lentile.

Nu uita, așadar, că indiferent de natura activității tale și oricăt de ocupat ai fi, producătorii de lentile de contact nu te-au uitat și au indentificat, special pentru tine, sortimente potrivite de articole medicale optice.