Tipuri de pompe submersibile de apă în funcție de calitatea apei

Pentru acele locatii unde furnizarea apei potabile si a apei menajere prin reteaua centralizata de alimentare cu apa nu este posibila, este nevoie de gasirea unei alte modalitati de a asigura apa potabila si pentru uz casnic. Iar in acest sens cea mai la indemana solutie o reprezinta pompele submersibile de apa. Aceste echipamente se dovedesc a fi extrem de avantajoase prin prisma faptului ca pot sa asigure debitul si presiunea necesare a apei la punctul de consum, dar in acelasi timp sunt foarte fiabile si extrem de silentioase atunci cand functioneaza.

Pe piata acestor echipamente exista mai multe categorii de pompe submersibile, in functie de gradul de puritate a sursei de apa de unde aceasta este transportata catre punctul de consum. In acest sens avem pompe submersibile pentru apa curata, pompe apa uzata si pompe pentru ape murdare. Fiecare dintre acestea pot fi folosite in diferite locatii tinand cont de caracteristicile apei in ceea ce priveste puritatea acesteia.

Pompe submersibile pentru apa curata

In cazul pompelor submersibile pentru apa curata, acestea sunt echipamente utile pentru acele locatii in care apa este transportata din fantani sau puturi in vederea consumului menajer sau pentru irigatii. Chiar daca si apele curate mai prezinta anumite impuritati, pompele de apa curata functioneaza perfect atata timp cat aceste impuritati au dimensiuni infime. Pompele submersibile pentru apa curata nu pot fi folosite in cazul in care impuritatile depasesc dimensiunile specificate in fisa tehnica, aceste impuritati putand duce la blocarea si deterioarea pompei de apa. Aceste pompe submersibile pentru apa curata pot fi folosite atat pentru furnizarea apei potabile, cat si pentru furnizarea apei pentru uz menajer, pentru irigatii sau alte astfel de activitati.

Pompe submersibile pentru apa murdara

In contextul in care se cunoaste faptul ca apa care este preluata din sursa de alimentare contine impuritati in suspensie de dimeniuni de la 5 mm, diferite tipuri de reziduuri si depuneri, atunci cea mai la indemana optiune o reprezinta modelele de pompe apa uzata. Acestea sunt concepute pentru a extrage si a transporta apa dura si apa cu impuritati, fara ca sistemul de functionare al pompelor sa aiba de suferit datorita etanseitatii oferite de o presetupa pompa apa. Mai mult, aceste echipamente sunt foarte rezistente la coroziune, putand astfel pompa apa chiar si cu particule mai mari.

Pompe de apa uzata cu tocator

Pentru apa care contine servetele, textile si alte impuritati care pot fi tocate, se recomanda folosirea de pompe de apa uzata cu tocator. Aceste echipamente sunt cel mai adesea folosite pentru a marunti diferite reziduuri din canalizare, din fosele septice sau din toalete. Prin prisma mecanismului de maruntire de care dispun aceste pompe de apa murdara, acestea sunt adesea folosite inclusiv pentru domenii precum agricultura, constructii sau alte zone unde apa care trebuie pompata prezinta corpuri solide cu dimensiuni mari.

Tine cont de aceste aspecte privind calitatea si puritatea apei atunci cand urmeaza sa investesti intr-o pompa de apa. Intotdeauna alege astfel de echipamente din magazinele specializate cum este HidroPompe in care gasesti o gama larga de pompe de apa si accesorii pentru aceste echipamente.