TIPURILE de LIKE pe care ROMANII le dau pe FACEBOOK! De la PREMIUM la ALANDALA

Romanii sunt fani Like dar si Facebook! Suntem, de departe, unii dintre cei mai impatimiti oameni atunci cand vine vorba despre reteaua de socializare. Isteria creata de creatia lui Mark Zuckerberg atinge, uneori, cote inimaginabile. Unii dintre noi au ajuns sa-si dea like la propriile postari iar altii sustin, sus si tare, ca nu-si mai imagineaza viata fara Facebook!

Incredibil dar adevarat, oameni buni! Multi dintre utilizatorii Facebook-ului asa gandesc din pacate! Astazi ne-am gandit sa face o analiza a tipurilor de like pe care romanii le dau pe Facebook. Iar atunci cand ajungi sa-ti dai like la propria postare credeti-ne ca tipurile de aprecieri sunt deja extrem de variate. Si pentru ca tot am vorbit si ne-am minunat de acest tip de like o sa incepem cu el:

Like propriu – Asa cum spuneam sunt oameni care sunt atat de interesati ca postarea lor sa stranga multe aprecieri incat isi dau like singuri! Cu siguranta putem vorbi de o faza a narcisismului on-line….

Like alandala – Nu ai chef de nimic, esti intr-o pasa proasta si stai pe Facebook si arunci cu aprecieri in stanga si in dreapta fara sa te intereseze ce si cum. Lasa ca da bine oricum nu-i asa?

Like bumerang – Acest tip de apreciere este cu directie! Adica ii dau si practic il oblig sa-mi dea si el / ea mie un like! Unii spun ca este vorba de o situatie intalnita la corporatisti! Nimic mai fals! Si-ntre vecinii de bloc sau tovarasii din parc se intampla la fel!

Like dragalas – Atunci cand aprecierea este atrasa ca un magnet de poze cu animalute, situatii haioase sau tot felul de dragosteli! Dar si aici like-ul are un scop precis! Sa vada lumea cat esti tu de sensibil………

Like Premium – Eeee…. aici se schimba toata combinatia pentru ca aprecierile de acest gen se poarta numai la postarile cu articole de lux, in special pentru cei care se apeleaza cu boss si vor sa epateze pana si pe reteaua de socializare!

Like Intelectual sau Doxa – Cand vine vorba de acest tip de like este clar ca omul vrea sa para inteligent si arunca cu like-urile in special la postarile cu citate celebre sau vorbe de duh. Pacat ca multi il dau aiurea numai ca da bine pe Facebook nu-i asa?

Like la misto – Si aici lucrurile sunt clare ca lumina zilei! Este clar ca n-ai nicio treaba cu persoana in cauza dar ii dai like ca sa vada ca nu esti cu nasul pe sus si ca te uiti si la cei inferiori.

Like insistent – Genul de like pe care il dai, sacaitor si obsesiv, unei singure persoane. Stai geana pe peretele lui si cum pune ceva hop si tu cu aprecierea si eventual cu distribuirea postarii respective. In plus vin de la sine si like-urile la comentariile postarii respective nu?

Like dezinteresat – Modul de a aprecia pe oricine, oricum, oricand indiferent daca ai citi sau nu postarea sau daca te intereseaza sau nu. Pur si simplu esti intr-o faza in care like-ul este ca un reflex mecanic.

Like ajutor – Acesta este tipul de like care se da, in special, la postarile cu caracter umanitar. Unii chiar cred in acest like, majoritatea il dau pentru ca da bine…….

Like urare – Modul de apreciere intalnit, fara niciun semn de intrebare, in momentul in care cei din lista de prieteni isi serbeaza aniversarea sau se afla intr-o zi speciala. Acest like este ca darul de la nunta…..las ca vine si ziua mea…

Like interes – Acest tip de like il dai sefului, partenerului de afaceri, profesorului sau persoanelor care te pot „faulta” profesional si nu numai. Nu conteaza faptul ca ei posteaza numai tampenii, like-ul este ca un fel de pupat in dos!

Sursa foto: