Tiraspol: TRANSNISTRIA nu a fost niciodata pamant MOLDOVENESC

Autoritatile separatiste de la TIRASPOL au declarat miercuri ca TRANSNISTRIA nu a apartinut niciodata Republicii Moldova si ca, de fapt, “Basarabia a fost anexata” regiunii din stanga Nistrului, relateaza agentia rusa Regnum si postul Dnestr TV, in pagina electronica.

“Asteptam recunoasterea TRANSNISTRIEI de catre Rusia, deoarece avem suficiente argumente juridice si istorice”, a declarat “ministrul de Externe” transnistrean, Nina Stanski, intr-o conferinta de presa.

Citeste si: TIRASPOLUL AVERTIZEAZA: RETRAGEREA TRUPELOR RUSE DIN TRANSNISTRIA AR DUCE LA DESTABILIZAREA REGIUNII

Ea a subliniat ca recunoasterea regiunii TRANSNISTRENE este “singurul scenariu posibil pentru viitorul” regiunii.

Stanski a comparat relatiile dintre Trasnistria si R.Moldova cu o “casnicie”

“Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca a reprezentat o casatorie care a durat doar aproximativ 50 de ani. «Familia» s-a format dupa ce Basarabia a fost alipita TRANSNISTRIEI, ci nu invers. TRANSNISTRIA nu a fost niciodata pamant moldovenesc. Cand Uniunea Sovietica s-a destramat, «contractul de casatorie» a fost reziliat”, a declarat sefa diplomatiei transnistrene.

Ea a adaugat ca liderul regimului de la TIRASPOL, Evgheni Sevciuk, i-a propus anul trecut R.Moldova sa semneze un “divort civilizat”.

Potrivit lui Stanski, Chisinaul s-a obligat sa-si mentina statutul de neutralitate, insa “nu respecta acest angajament, in contextul in care a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana fara a tine cont de parerea TIRASPOLULUI”.

Citeste: BASESCU: RUSIA NU VA SISTA ACUM LIVRAREA DE GAZE CATRE BENEFICIARII GAZPROM

“De asemenea, armata Republcii Moldova este finantata cu fonduri ale NATO, SUA si ale Romaniei, acest fapt nu este un secret pentru nimeni”, a declarat oficialul transnistrean.