Deputatul TITI HOLBAN, scapat de colegi

Deputatul TITI HOLBAN a primit 10.000 de euro pentru a scapa o firma de sanctiuni - DNA

Propunerea de arestare a deputatului UNPR Titi Holban a fost respinsa miercuri de plenul Camerei Deputatilor, cu 196 voturi impotriva si 96 pentru.

Decizia finala a fost luata de plenul Camerei Deputatilor prin vot secret cu bile.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins luni solicitarea ministrului Justitiei cu privire la incuviintarea arestarii preventive a deputatului Titi Holban.

Holban a sustinut in plenul Camerei, in timpul dezbaterii cererii privind incuviintarea arestarii sale preventive, ca este nevinovat, ca nu reprezinta un pericol public si ca de votul deputatilor depind cariera si soarta lui ca om.

Citeste si: IOHANNIS despre cazul Titi Holban: Deputatii PNL vor vota pentru ridicarea IMUNITATII

El le-a cerut deputatilor sa analizeze situatia “omeneste” sau chiar “dumnezeieste”, aratand ca oricare dintre deputati poate fi in aceasta situatie.

“Aveti incredere ca sunt nevinovat, timpul va dovedi ca tot ce am spus eu este adevarat, oricare dintre dumneavoastra poate fi in aceasta situatie. De votul dumneavoastra depind cariera si soarta mea ca om. Dragi colegi, va rog din suflet sa analizati aceasta situatie omeneste sau chiar dumnezeieste, asa cum ne invata domnul Hristos, cand ne spune «atunci cand iti judeci aproapele pune-te in locul lui si judeca cum tu ai fi in aceeasi situatie»”, a afirmat Holban, citat de Mediafax.

Deputatul le-a spus deputatilor ca el este un om “integru, cinstit”, care a muncit alaturi de familia sa si care nu a incalcat niciodata dispozitiile legale.

Citeste si: ALINA GORGHIU cere PSD sa voteze pentru arestarea preventiva a deputatului Titi Holban

“Prin prisma functiei pe care o detin mi-am indeplinit in mod corect si onest datoriile ce-mi revin si nu am atras niciodata atentia asupra unor fapte, niciodata nu am luat sau dat vreo suma de bani pentru a interveni pe langa un coleg sau functionar din institutiile publice. Cum toti ma cunoasteti, asa cum am si onoarea de a va cunoaste. Nici eu si nici dumneavoastra nu cred ca reprezentanti vreun pericol public pentru ordinea si linistea publica”, si-a citit Holban mesajul, poticnindu-se de cateva ori.

El a aratat ca este la dispozitia organelor abilitate si nu crede ca ridicarea imunitatii si arestarea preventiva sunt mijloace de aflare a adevarului.

“Solicitarea incuvintarii arestarii preventive aderesata catre dumneavoastra nu reprezinta un element concret care sa duca la ideea ca m-as fi implicat in vreun fel in derularea cercetarilor. Sunt la dispozitia organelor abilitate si voi colabora prin toate mijloacele legale in aflarea adevarului. Nu cred insa ca ridicarea imunitatii si arestarea preventiva sunt mijloace de aflare a adevarului”, a spus Titi Holban.

El a spus ca, prin functia publica prin care o indeplinesc, deputatii “sunt mereu expusi ” la “astfel de situatii nedorite”.

“Prin functia publica pe care o indeplinim, suntem mereu expusi la astfel de situatii nedorite, orice persoana de rea credinta poate vehicula numele nostru in diverse cercuri sau in fata unor apropiati care au probleme cu legea, fara ca noi sa avem cunostinta si fara sa facem astfel de demersuri”, a mai spus Titi Holban.

DNA cere aviz de la Camera Deputatilor pentru incuviintarea arestarii preventive a lui TITI HOLBAN, suspectat de trafic de influenta pentru ca ar fi luat 10.000 euro pentru ca o firma sa nu fie sanctionata, dupa un control al Directiei Antifrauda.

TITI HOLBAN este al patrulea deputat pentru care organele abilitate cer, in acest an, incuviintarea arestarii preventive, dupa FLORIN POPESCU, DANIEL CHITOIU, VLAD COSMA. In toate celelalte cazuri plenul Camerei a respins solicitarile DNA.