TITLURILE EXECUTORII pentru PROFESORI vor fi platite pana la sfarsitul saptamanii viitoare

TITLURILE EXECUTORII pentru anul viitor aferente PROFESORILOR care au obtinut hotarari judecatoresti definitive pentru drepturi salariale restante vor fi achitate in avans pana la 19 decembrie, a anuntat, marti, ministrul Administratiei, vicepremierul LIVIU DRAGNEA.

El a aratat ca directiile generale regionale ale Finantelor Publice si administratiile judetene ale Finantelor Publice vor repartiza pe unitati administrativ-teritoriale sumele prevazute, cu sprijinul inspectoratelor scolare judetene, pana la 10 decembrie, iar administratiile locale vor rectifica bugetele proprii si vor depune banii le sediile Trezoreriei pana la 15 decembrie, astfel incat plata efectiva a sumelor sa fie efectuata pana la 19 decembrie.

Dragnea a cerut ca, pana pe 16 decembrie, prefecturile sa transmita Ministerului Administratiei situatia pentru fiecare judet in parte.

Citeste si: GUVERNUL A ADOPTAT A TREIA RECTIFICARE BUGETARA

Vicepremierul a precizat totodata ca, prin ultima rectificare a bugetului de stat, sumele defalcate din TVA au fost majorate cu 2,153 miliarde lei. Din aceasta suma, 53,37 milioane lei au fost alocati pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judetelor si hotarari judecatoresti pentru plata salariilor invatamantului special si a centrelor judetene de resurse si asistenta educationala.

Suma de 1,373 miliarde lei a fost alocata pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor si municipiului Bucuresti, respectiv 43 milioane pentru salarii, sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale, cu contributiile aferente, in cazul invatamantului preuniversitar de stat, 1,2 miliarde lei pentru hotarari judecatoresti pentru plata salariilor in unitatiile de invatamant preuniversitar de stat si 126, 83 milioane lei pentru drepturile asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizatii lunare.

Rectificarea bugetara a mai prevazut 726,67 milioane lei pentru echilibrarea bugetelor locale, din care 523,71 milioane lei pentru plata arieratelor inregistratre in contabilitatea acestora, inclusiv pentru institutiile publice finantate integral sau partial din bugetul public local, inregistrate la 31 octombrie 2014 si neachitate, iar 202,9 milioane lei pentru plata ratelor pe anii 2014 si 2015 la imprumuturile contractate pentru plata arieratelor.

Citeste si: Catalin Predoiu: Rectificarea bugetara prezentata de Ponta este ilegala. Incalca legea responsabilitatii fiscale si legea finantelor publice

Dragnea a mentionat ca dobanzile si dobanzile de intarziere aferente ratelor restante la imprumuturile contractate pentru plata arieratelor se anuleaza, iar ratele scadente in anii 2016 si 2018, aferente imprumuturilor contractate de unitatile administrativ-teritoriale, vor fi asigurate din bugetul de stat pe anul 2016, din sume alocate cu aceasta destinatie.

Sursa foto: romaniatv.net