Titu Bojin da explicatii la DNA Timisoara in legatura cu accidentul musamalizat de IPJ Timis

Tiberiu Bojin

Seful Consiliului Judetean (CJ) Timis, Titu Bojin, a ajuns, joi dupa-amiaza, la sediul DNA Timisoara pentru a da explicatii privind un accident rutier produs in luna mai a anului trecut, soldat cu ranirea grava a unei femei.

Accidentul a fost musamalizat, iar dosarul a fost inchis cu autor necunoscut.

Procurorii au descins la sediul IPJ Timis, care ar fi avut legatura cu musamalizarea accidentului. De precizat ca Titu Bojin are deja un dosar pe rolul anticoruptie.

Citeste si: Titu Bojin – sef la PSD Timis si liderul executiv al filialei, Adam Craciunescu, au demisionat din functii

Procurorii DNA Timisoara il audiaza pe Titu Bojin in legatura cu accidentul produs dupa ce acesta a condus peste 25 de kilometri pe contrasens pe bucata de autostrada dintre Lugoj si Traian Vuia.

Fapta a avut loc in 15 mai 2014. Bojin conducea masina de teren proprietate personala si a intrat de pe centura Lugojului pe autostrada, insa pe contrasens. La numarul unic de urgenta 112 au fost inregistrate mai multe apeluri in acest sens.

O femeie care circula regulamentar s-a speriat si a intrat intr-un parapet, fiind accidentata.

Politistii din Faget au plecat spre ieșirea de pe autostrada pentru a opri masina condusa de Titu Bojin. Ulterior, comisarul-sef Marcel Craciunescu, seful Serviciului Politiei Rutiere Timis, ar fi facut presiuni pentru ca dosarul sa fie musamalizat.

Titu Bojin a intrat la DNA insotit de avocatul Gheorghe Onea. Comisarul-sef Marcel Craciunescu fusese adus in fata procurorilor, incatusat, cu putin timp inaintea lui Bojin.