TITULARIZARE 2013. Minim nota 7 pentru un post titularizabil

titularizare_2013

TITULARIZARE 2013. Profesorii vor trebui sa obtina minimum nota 7 pentru a fi siguri ca vor prinde un post sigur la catedra. Peste 36.500 de profesori participa, marti, la examenul de TITULARIZARE organizat in 97 de centre din toata tara. Miza este importanta, pentru ca doar asa vor putea profesa in invatamant.

TITULARIZARE 2013. Cele mai multe locuri vacante sunt pentru posturile didactice de educatoare/profesori pentru invatamant prescolar (1.248), invatatori/profesori pentru invatamant primar (1.122), educatie fizica si sport (344), matematica (318) si limba engleza (261).

TITULARIZARE 2013. Pe de alta parte, cele mai multe posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata se gasesc in mediul urban, peste 3.000, restul fiind in mediul rural, circa 2.900.

TITULARIZARE 2013. Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, declara in 2012 ca si nota 7 ar trebui ajustata, deoarece pentru intrarea in invatamant, filtrul numit definitivat este extrem de important. 

“Pentru intrarea in invatamant, filtrul numit definitivat este extrem de important. Sigur, al doilea filtru este titularizarea, pentru ca cel care promoveaza titularizarea ramane definitiv in sistemul de invatamant, titular, si, indiferent daca i se restrange postul sau nu, inspectoratul trebuie sa-i gaseasca un post in alta scoala. si acolo eu am fost cea care, in mandatul anterior, am ridicat stacheta de la 6 pentru mediul urban la 7 pentru toata lumea si, sigur, acum este prea tarziu pentru examenul care urmeaza, dar cred ca in continuare va trebui sa ridicam aceasta stacheta si mai sus”, explica Andronescu, in 2012.

Subiectele, traducerea acestora in limbile minoritatilor nationale si baremele de evaluare pentru cele 148 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare si Examinare si vor fi publicate, dupa sustinerea probei scrise, pe subiecte2013.ro.

Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 5 august. Contestatiile se depun la sediile inspectoratelor scolare in zilele de 5 august, pana la ora 21.00, respectiv 6 august, pana la ora 15.00.