TITULARIZARE 2014: A inceput REPARTIZAREA pe posturi a profesorilor titulari

TITULARIZARE 2014: A inceput REPARTIZAREA pe posturi a profesorilor titulari

TITULARIZARE 2014:  Emotii pentru profesorii titularizabili, a inceput impartirea catedrelor. Cadrele didactice au venit cu sutele la sedintele de repartizare a posturilor, majoritatea doar cu speranta in suflet, pentru ca posturile titularizabile sunt foarte putine la numar, iar dascalii de sute de ori mai numerosi, potrivit Digi 24.

TITULARIZARE 2014: In alte situatii, unii profesori au fost nevoiti sa refuze postul de titular pentru ca nu isi puteau permite sa faca naveta de zeci de kilometri. Au fost luati in calcul doar dascalii care au reusit sa obtine note peste sapte la examenul de titularizare.

TITULARIZARE 2014: “In caz de medii egale avem trei criterii de departajare: primul este domiciliul, la postul solicitat acel candidat sa aiba domiciliul in localitatea respectiva, urmatorul criteriul este gradul didactic, primeaza gradul cel mai mare si in ultima instanta media de departajare”, a precizat Alin Novac Iuhas, inspector de resurse umane ISJ Bihor.

TITULARIZARE 2014: Ioana Vana se lupta si ea de ani buni de zile sa devina titulara. A reusit anul acesta… la 70 de kilometri de casa. “Au fost doua posturi de limba romana si am avut posibilitatea sa aleg primul post. Departe de casa, la 70 de kilometri. L-am luat pentru ca e o siguranta si ulterior ma pot transfera sau detasa. Din 2008, am dat examenul de 6 sau 7 ori”, povesteste Ioana, citata de Digi 24.

Afla aici detalii despre rezultatele la examenul de titularizare 2014

Profesorii care nu s-au ales cu un post mai au o sansa la sedinta de luni, atunci cand vor fi impartite posturile de suplinitori, valabile pentru un an de zile.

TITULARIZARE 2014: Rezultatele finale ale examenului de Titularizare 2014 (dupa solutionarea contestatiilor) au fost publicate in 30 iulie, conform calendarului afisat de Ministerul Educatiei Nationale. 

TITULARIZARE 2014: Repartizarea candidatilor pentru angajare pe perioada nedeterminata se va realiza, in ordinea descrescatoare a notelor, in sedinte publice organizate de centrele de concurs.

Repartizarea se va desfasura in ordinea descrescatoare a mediilor, pe posturile didactice/catedrele vacante publicate in vederea angajarii pe perioada nedeterminata: repartizarea in sedinta publica, la nivelul centrului de concurs/unitate de invatamant, a candidatilor care au obtinut cel putin media 7,00 (sapte), conform art. 58 alin. (9) din Metodologie, in ordinea descrescatoare a mediilor, pe posturile didactice/catedrele vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata.

TITULARIZARE 2014: In 1 august a avut loc repartizarea, in sedinta publica, a candidatilor cu media de repartizare minimum 7 (sapte), conform art. 58 alin. (9) din Metodologie, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract de munca pe perioada nedeterminata, la nivelul centrelor de concurs in care au sustinut atat proba practica sau inspectia speciala la clasa in profilul postului, cat si proba scrisa sau in alte centre de concurs in care au sustinut proba practica sau inspectia speciala la clasa in profilul postului, in ordinea descrescatoare a mediilor.

TITULARIZARE 2014: Concursul de titularizare in invatamantul preuniversitar presupune sustinerea unei probe practice sau inspectii speciale la clasa si a unei probe scrise din didactica specialitatii. Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.

TITULARIZARE 2014: Repartizarea candidatilor pentru angajare pe perioada nedeterminata a avut loc, in ordinea descrescatoare a notelor, in sedinte publice organizate de centrele de concurs in zilele de 31 iulie si 1 august. In perioada 4-5 august, va fi facuta repartizarea pentru angajare pe perioada determinata, tot in sedinte publice organizate de centrele de concurs.

MEN precizeaza ca profesorii care au obtinut cel putin media 5 la inspectiile la clasa in profilul postului, in cadrul examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2014, au avut posibilitatea de a folosi acest rezultat si in cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate in unitatile de invatamant preuniversitar, sesiunea 2014.

Pe de alta parte, in 9 aprilie, Guvernul a modificat Legea educatiei, conform unei solicitarii a Curtii Constitutionale, astfel incat la titularizare sa poata participa si cele 3.242 de cadre didactice care au obtinut cel putin 7 la concursurile din ultimii sase ani si care sunt deja angajate pe perioada determinata. Acestora li se ofera astfel posibilitatea sa fie repartizate de inspectoratul scolar, pe perioada nedeterminata, pe posturile didactice/catedrele ocupate.