TITULARIZARE: Profesorii care au luat minim 7 la concursurile de TITULARIZARE pot fi repartizati pe perioada nedeterminata

TITULARIZARE: Vesti bune pentru profesorii care au obtinut minim nota 7 la concursurile de TITLARIZARE. Potrivit modificarilor aduse la LEGEA EDUCATIEI si aprobate miercuri de Guvern, cadrele didactice care au luat cel putin nota 7 la concursurile de titularizare din invatamantul preuniversitar in ultimii 6 ani si care sunt angajate pe perioada determinata pot fi repartizate pe perioada nedeterminata in unitatile de invatamant unde predau.

TITULARIZARE: “Guvernul Romaniei a aprobat, miercuri, 9 aprilie, in sedinta de guvern, OUG care modifica art. 253 al Legii nr. 1/2011, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 106/2014, publicata in MO nr. 238/03.04.2014. In textul aprobat de Guvern, Ministerul Educatiei Nationale a adus clarificari in ceea ce priveste situatia cadrelor didactice titularizabile, astfel ca, pe de o parte, se precizeaza ca nu exista doua procedee de titularizare diferite, iar pe de cealalta parte, textul defineste conceptul de ‘viabilitate a postului’. Articolul precizeaza ca toate cadrele didactice promovate cu minimum 7 la concursurile de titularizare din invatamantul preuniversitar in ultimii 6 ani si care sunt angajate deja pe baza contractului individual de munca pe perioada determinata pot fi repartizate pe perioada nedeterminata in unitatile de invatamant unde predau”, precizeaza un comunicat de presa al Ministerului Educatiei, citat de Agerpres.

Decizia se ia in urma sedintei publice a inspectoratului scolar judetean si numai daca postul didactic/ catedra sunt vacante si au viabilitate. Conceptul de ‘viabilitate a unui post/ unei catedre’ presupune existenta postului/ catedrei pe durata unui nivel de invatamant.

Vezi aici si alte modificari care ar putea fi introduse de Ministerul Educatiei

“Existenta si necesitatea lor se stabileste de consiliul de administratie al unitatii de invatamant, in functie de planurile-cadru in vigoare si de alte variabile specifice judetului/ municipiului din care face parte unitatea de invatamant”, sustine MEN.

TITULARIZARE: In acest moment, de modificarile operate in art. 253 urmeaza sa beneficieze 3.242 de cadre didactice, promovate cu minimum 7 la concursurile de titularizare din ultimii 6 ani.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, in sedinta de guvern, ca modificarea a fost determinata de o decizie a Curtii Constitutionale.

CCR a dezbatut pe 27 februarie exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 253 alin. (1) lit. a) si b) din Legea 1/2011 a educatiei nationale, exceptie ridicata de Constantin stefania Sidonia in Dosarul nr. 11432/3/2012 al Tribunalului Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal.

TITULARIZARE: “Cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca prevederile art. 253 alin. (1) lit. a) si b) din Legea 1/2011 a educatiei nationale sunt neconstitutionale. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Tribunalului Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal”, se arata intr-un comunicat al CCR.

Art. 253, declarat neconstitutional, prevede: ‘Cadrele didactice netitulare calificate care au participat la concursul
national unic de titularizare in ultimii 3 ani, anteriori intrarii in vigoare a prezentei legi, care au obtinut cel putin nota 7 si au ocupat un post/o catedra devin titulari ai scolii respective daca: a) se certifica viabilitatea postului/catedrei; b) consiliul de administratie al scolii respective este de acord’.