TITUS CORLATEAN: 136 de reprezentanti ai partidelor din birourile sectiilor de votare au absentat de la VOT

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat miercuri intr-un interviu acordat DC News ca in ziua votului din primul tur de scrutin pentru alegerile prezidentiale 136 de reprezentanti ai partidelor politice din birourile sectiilor de votare din strainatate au lipsit toata ziua sau partial de la procesul electoral.

“Au fost cazuri in care birourile comisiilor electorale din sectiile de vot, ele sunt compuse din presedinti asigurati de MAE de la fata locului, diplomati, s-au trimis de asemenea din centrala diplomati, restul fac parte din partide politice care si-au desemnat reprezentantii. Am constatat in dimineata zilei votului, cam 136 de reprezentanti ai partidelor politice, nu diplomatii, diplomatii au fost la datorie, care dintr-un motiv sau altul, real, inventat, nu au venit dimineata la ora 6, nu au participat la procesul de vot ori s-au retras chiar in perioada votului si asta in mod evident a redus numarul membrilor din birou si a redus numarul stampilelor si atunci procedura de vot a fost ingreunata.

 

CITESTE SI: Ponta: Echipa lui Corlatean VA PLECA daca vreun roman din diaspora nu va putea VOTA 

Au fost cazuri inclusiv in Marea Britanie si la Londra, la Toronto si in Italia. Discutia pe care am avut-o a fost ca Biroul Electoral Central sa ne dea posibilitatea sa completam pentru turul doi, daca partidele nu isi trimit oamenii, sa putem completa cu diplomati gaurile din componenta birourilor”, a spus Corlatean la DC News.

El a adaugat ca pentru turul doi va ramane acelasi numar de cabine si de sectii de vot in diaspora ca in primul tur, dar vor fi accelerate la maximum procedurile pentru completarea documentelor necesare votarii.

CITESTE SI: BEC a primit cateva sute de sesizari din partea romanilor din Diaspora care reclama nereguli la VOT 

Sursa foto: jurnalul.ro