TITUS CORLATEAN: Este posibila cresterea numarului cabinelor de vot in Diaspora

Titus Corlatean, ministrul de Externe, a anuntat marti ca a propus o serie de solutii, printre care posibilitatea descarcarii formularului tipizat de pe site-ul Biroului Electoral si majorarea numarului de cabine de vot.

“Am formulat o serie de propuneri pe care le-am reiterat, la invitatia presedintelui BEC — reglarea din punct de vedere procedural al completarii acelei declaratii pe proprie raspundere pe care trebuie sa o completeze — aceea de a pune la dispozitie inainte de ziua votului pe un site (…), sa se descarce din timp aceasta declaratie tipizata, sa poata fi completata inainte de ziua votului si sa fie semnata in fata presedintelui sectiei de votare”, a spus Corlatean dupa intalnirea cu reprezentantii BEC.

CITESTE SI: TURUL DOI: Intalnire BEC-MAE pentru buna desfasurare a alegerilor in DIASPORA 

Astfel, declaratia care a creat atatea probleme va putea fi descarcata si completata inaintea votului, urmand sa fie semnata in fata presedintelui sectiei de votare.

Acesta a precizat, dupa ce s-a intalnit cu reprezentantii Biroului Electoral Central, ca este posibila cresterea numarului de cabine de vot, urmand sa ceara, in acest sens, rapoarte de la reprezentantele diplomatice pentru a vedea unde este mai mare nevoie de majorarea acestor cabine. In cazul in care va fi nevoie, se va trimite suplimentar personal diplomatic din centrala MAE, a adaugat el.

CITESTE SI: TITUS CORLATEAN si BOGDAN STANOEVICI vor fi chemati in fata Parlamentului dupa problemele din Diaspora 

Dupa ce initial a dat vina pe “provocatori” pentru problemele uriase cu care s-au confruntat romanii care au votat in afara tarii, Titus Corlatean si-a cerut acum scuze public pentru “situatiile regretabile” si a recunoscut ca avalansa de critici are “o anumita fundamentare de facto si emotionala”. El a sustinut insa ca Ministerul Afacerilor Externe “a respectat exact competentele si prevederile legale”.

Intrebat de ziaristi daca ia in calcul sa-si prezinte demisia, Corlatean a raspuns: “Iau in primul rand in calcul varianta de a actiona potrivit prevederilor legale. Va propun sa asteptam turul doi si sa tragem concluziile”.

Sursa foto: adevarul.ro