TITUS CORLATEAN, in vizita in Israel

Ministrul roman de Externe, TITUS CORLATEAN, va face, duminica, o vizita in Israel, unde va discuta cu omologul sau, Avigdor Lieberman, despre relatiile bilaterale si situatiile din Orientul Mijlociu si Europa de est, oficialul roman urmand sa se deplaseze si la Ramallah-Palestina, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

“Seful diplomatiei romane va avea o intalnire cu omologul sau israelian, Avigdor Lieberman, prilej cu care vor fi discutate subiecte legate de stadiul relatiilor politico-diplomatice romano-israeliene, precum si de cooperarea sectoriala in multiple domenii, precum: cooperare economica si investitii, cooperare in domenii strategice, cercetare si dezvoltare, stiinta si tehnologie, agricultura, medicina si sanatate, turism, cultura si educatie etc. O atentie particulara va fi acordata problematicii combaterii anti-semitismului si promovarii educatiei pe aceasta linie. Agenda discutiilor va cuprinde un schimb de opinii cu privire la problemele internationale de interes major, cu accent pe evolutiile din Europa de est, respectiv, Orientul Mijlociu, precum si aspecte ale cooperarii in cadrul organismelor internationale. Programul vizitei va cuprinde si semnarea unor documente de cooperare bilaterala. De asemenea, in cadrul deplasarii in Statul Israel, ministrul TITUS CORLATEAN va avea o intrevedere cu presedintele Partidului Muncii, Isaac Herzog”, se spune in comunicatul MAE.

Citeste si: Ministrul Afacerilor Externe din Belgia se va afla marti in Romania

In contextul vizitei in Statul Israel, ministrul Corlatean va face, duminica, o deplasare la Ramallah-Palestina, potrivit ministerului. “Cu aceasta ocazie, seful diplomatiei romane va avea convorbiri cu omologul sau, Riad al-Malki, prilej cu care vor fi abordate teme referitoare la dialogul si cooperarea bilaterale romano-palestiniene, precum si la evolutiile regionale, cu precadere aspecte privind Procesul de pace din Orientul Mijlociu”, se mai arata in comunicat.

Citeste si: TITUS CORLATEAN va discuta cu senatorii americani despre dezvoltarea de securitate din zona