Titus Corlatean a mintit-o pe Victoria Nuland

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, le-ar fi spus oficialilor americani ca Traian Basescu intentioneaza sa incalce Constitutia si sa candideze pentru al treilea mandat la Palatul Cotroceni. Informatia a fost publicata pe blogul jurnalistului Dan Turturica.

Astfel, Titus Corlatean i-ar fi spus Victoriei Nuland, asistentul secretarului de stat american, ca Traian Basescu intentioneaza sa incalce Constitutia si sa candideze pentru al treilea mandat la Cotroceni.

“Potrivit unor surse oficiale care doresc sa ramana anonime, Titus Corlatean i-a spus Victoriei Nuland, asistentul secretarului de stat american pentru afaceri europene si eurasiatice, ca Traian Basescu intentioneaza sa incalce Constitutia si sa candideze pentru un al treilea mandat prezidential. In ciuda faptul ca un astfel de scenariu era aberant, a fost nevoie de asigurari de la cel mai inalt nivel ca informatia este complet falsa. De ce? Pentru ca nimeni in lumea civilizata nu isi poate imagina ca un ministru de externe poate minti cu atata nerusinare”, scrie Dan Turturica pe blogul sau.

Vezi aici pe cine ar alege Basescu in locul sau la Cotroceni

“Faptul ca, la Washington si Bruxelles, nimeni nu il mai crede pe cuvant pe Corlatean nu il priveste doar pe el. Ne priveste pe fiecare dintre noi, pentru ca el reprezinta Romania. Ar fi o tragedie ca de puterea lui de convingere sa depinda vreodata soarta acestei tari. Asa cum s-ar putea intampla daca razboiul care mocneste in Ucraina se va intinde, iar Romania va avea nevoie ca militarii NATO sa-si dea viata pentru a ne apara granitele”, continua jurnalistul.

Este de neinteles cum guvernul Romaniei (…) mentine intr-o pozitie cheie un ministru care nu se mai bucura de increderea deplina a aliatilor nostri. Este vorba de Titus Corlatean, ministrul de externe, care a reusit performanta negativa de a nu avea in aproape doi ani de mandat nici o intalnire bilaterala cu vreun secretar de stat american. Toate intalnirile lui Titus Corlatean cu Hillary Clinton si cu John Kerry au avut loc in marja unor evenimente cu participare larga, gen dineul transatlantic, din 25 septembrie 2012 sau conferinta organizata de Consiliul Atlantic al SUA, de saptamana trecuta”, mai scrie Dan Turturica.