TITUS CORLATEAN: NU exista baza legala pentru suplimentarea sectiilor de vot in DIASPORA

Titus Corlatean, ministrul de Externe demisionar, a declarat luni ca MAE isi mentine “integral” pozitia potrivit careia nu exista o baza legala pentru suplimentarea numarului de sectii de votare din strainatate.

“‘Institutia Ministerul Afacerilor Externe isi mentine integral pozitia potrivit careia nu exista baza juridica legala pentru suplimentarea la turul doi cu noi sectii de votare in strainatate. Nici legea, articolul 54, paragraful 1, dar si alte dispozitii legale importante din legea respectiva, inclusiv proceduri, pasi, termene imperative care au expirat, dar nici hotararea BEC din 4 noiembrie nu permit tragerea acestei concluzii potrivit careia s-ar putea infiinta noi sectii de votare in strainatate”, a afirmat Corlatean in cadrul unei declaratii de presa la sediul MAE.

CITESTE SI: TITUS CORLATEAN a DEMISIONAT! Cine ii va lua locul. UPDATE 

El a precizat ca acestea sunt concluziile procesului intern de evaluare in cadrul MAE. Titus Corlatean a sustinut ca MAE a facut intotdeauna tot ce este “necesar si legal” pentru exercitarea dreptului de vot al romanilor din strainatate. Potrivit ministrul Afacerilor Externe, procesul de evaluare mentionat a fost demarat ca urmare a pozitiilor afisate de Biroul Electoral Central in ultima saptamana.

“Dupa hotararea BEC cunoscuta, adoptata seara, in noaptea zilei de marti, martea trecuta si primul comunicat, am fost si noi si opinia publica informati de aparitia, difuzarea unui al doilea comunicat al BEC. In noaptea de vineri spre sambata, la 12,00 noaptea, mai precis la 23,58, am primit la sediul MAE, pe fax, un comunicat si, respectiv, o adresa in care BEC ne comunica ‘inexistenta unui impediment legal referitor la organizarea de noi sectii de votare in strainatate’. Asa cum Ministerul Afacerilor Externe a informat public sambata, 8 noiembrie, imediat, in ziua de sambata, dupa luarea la cunostinta a acestui nou comunicat al BEC, institutia MAE a demarat un proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor sale legale in materie”, a explicat Corlatean.

CITESTE SI:  PREDOIU: DEMISIA lui CORLATEAN este praf in ochi. PONTA sa-si dea demisia 

Seful diplomatiei romane a aratat insa ca hotararea BEC nu prevede nimic cu privire la inexistenta unui impediment legal in ceea ce priveste organizarea de noi sectii in strainatate iar comunicatul care face aceasta mentiune nu are forta juridica.

Sursa foto: realitatea.net