Titus Corlatean: O eventuala interventie militara in Siria va fi discutata in CSAT

Titus Corlatean,  ministrul de Externe, a declarat ca o solicitare din partea SUA adresata Romaniei de a se implica in interventia militara asupra Siriei va fi dezbatuta in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), iar decizia va fi adresata Parlamentului, informeaza postul Digi24.

Titus Corlatean a facut declaratia imediat dupa ce presedintele american Barack Obama a afirmat ca un atac asupra regimului lui Bashar al-Assad este iminent, asteptand doar o aprobare a Congresului american. Seful duplomatiei romane a adaugat ca o astfel de actiune este prevazuta de mecanismele constitutionale.

“Cred ca e un ragaz care ar trebui fructificat, daca se mai poate, utilizarea unor formule diplomatice, dar cei care au folosit arme chimice nu pot beneficia de scuze. E bine sa fim pe o pozitie – exprimata public, in termeni foarte fermi – de condamnare a folosirii armelor chimice de catre regimul de la Damasc si de solidaritate cu partenerii nostri”, a mentionat Corlatean.

Titus Corlatean a concluzionat ca o actiune impotriva regimului de la Damasc este justificata da restabilirea legalitatii international, deoarece folosirea armelor chimice este o crima condamnata la nivel mondial.

Sursa foto: ziuanews.ro