TITUS CORLATEAN: Romanii nu au de ce sa isi faca probleme de securitate, suntem in NATO

TITUS CORLATEAN, ministrul de Externe, a vorbit, duminica seara, despre siguranta Romaniei in conditiile in care SITUATIA din UCRAINA se inrautateste. CORLATEAN a explicat la Antena 3 ca evenimentele din Ucraina reprezinta o problema pentru intreaga lume.

“Toata lumea este ingrijorata si nu va ascund, am mers ca orice om pe strada sau in locuri publice si m-au oprit multi oameni si m-au intrebat ce se intampla cu rusii. Exista o preocupare serioasa si in opinia publica romaneasca”, a declarat TITUS CORLATEAN.
“Este adevarat ca ce se intampla foarte aproape de noi are influente serioase”, a adaugat CORLATEAN. Ministrul a mentionat ca, desi RUSIA nega ca are trupe la granite UCRAINEI, s-a demonstrat ca are.

“Dincolo de negarea initiala de la Moscova, s-a demonstrat ca RUSIA are trupe la granita UCRAINEI, in jur de 35.000 – 40.000 de trupe rusesti cu tehnica foarte avansata”, a spus acesta.

Citeste si: Corlatean: Sunt 19 candidaturi romanesti pentru viitoarea misiune de monitorizare OSCE in Ucraina

TITUS CORLATEAN a vorbit, duminica seara, si despre posibila sa candidatura pentru postul de comisar European. “Am remarcat si o serie de comentarii usor serioase din partea unor figuri politice pasagere. A fi ministru de Externe este o ipostaza extrem de onoranta, incerc sa o indeplinesc la cel mai inalt nivel, vreau sa imi duc mandatul la bun sfarsit, am tinte pe care vreau sa le ating.
I-am spus premierului ca nu sunt interesat de mandatul de comisar european. Cred ca o anumita continuitate este necesara, ca si o activitate foarte intensa. Cred ca este nevoie de o echipa foarte buna la minister”, a spus CORLATEAN.

Sursa foto:  gandul.info