TITUS CORLATEAN s-a intalnit cu VICTORIA NULAND la DUBROVNIK

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a avut o intrevedere cu Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA, cei doi oficiali discutand despre diversificarea cooperarii bilaterale pe palierele politico-militar, potrivit unui comunicat al MAE.

Intrevederea a avut loc in marja conferintei internationale Croatia Forum, desfasurata in perioada 11-12 iulie, la Dubrovnik.

Ministrul Titus Corlatean si asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, au discutat aspecte de actualitate de pe agenda Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA, cu accent pe diversificarea cooperarii bilaterale pe palierele politico-militar.

Conform Ministerului de Externe, cei doi demnitari au exprimat angajamentul comun de a sprijini in continuare autoritatile Republicii Moldova pentru atingerea obiectivului strategic de integrare europeana. Ministrul Titus Corlatean a subliniat ca proiectele de interconectare din sfera gazelor si electricitatii dintre Romania si Republica Moldova au un rol esential in asigurarea securitatii energetice a statului vecin.

Totodata, au fost discutate ultimele evolutii ale situatiei din Ucraina, precum si cele mai recente eforturi diplomatice, inclusiv la nivel european, in vederea dezescaladarii situatiei.

De asemenea, seful diplomatiei romane a avut intrevederi cu Murray Stuart McCully, ministrul de Externe al Noii Zeelande, cu Fu Ying, presedinta Comitetului pentru Afaceri Externe al Parlamentului Republicii Populare Chineze, si cu Takao Makino, ministru adjunct pentru afaceri parlamentare din cadrul MAE japonez.

SURSA FOTO: realitatea.net