TITUS CORLATEAN, SALVAT de SENAT! NU va fi urmarit penal in dosarul alegerilor din Diaspora

Senatul a respins, marti, solicitarea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale a senatorului PSD TITUS CORLATEAN. Fostul ministru de Externe este acuzat de DNA de ABUZ in SERVICIU si impiedicarea drepturilor electorale in dosarul votului dat in diaspora la alegerile prezidentiale din 2014.

Dintre cei 162 de senatori, au fost prezenti 118. Doar 26 de senatori au fost de acord cu solicitarea DNA, in timp ce 92 au votat impotriva urmaririi penale a lui TITUS CORLATEAN. Votul a fost secret, cu bile, potrivit regulamentului. Senatorii au votat proiectul de hotarare redactat de Comisia Juridica, prin care Senatul NU cerea urmarirea penala a lui TITUS CORLATEAN. Pentru ca hotararea sa fie adoptata era nevoie de votul majoritatii senatorilor prezenti.

CITESTE SI: IOHANNIS DESPRE CAZUL CORLATEAN: NU ESTE TREABA PARLAMENTULUI SA PROTEJEZE PE CINEVA

Sedinta a fost condusa de vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD), in timp ce presedintele Calin Popescu Tariceanu a preferat sa stea in banca.

Inainte de vot, TITUS CORLATEAN a luat cuvantul de la tribuna Parlamentului si a respins acuzatiile ce i se aduc, spunand ca a facut tot posibilul pentru ca romanii din diaspora sa poata vota. Fostul ministru de Externe s-a bucurat de sustinerea directa, de la tribuna, a reprezentantilor UNPR si ALDE, care au anuntat ca ei si colegii lor vor vota impotriva cererii DNA.

Sursa foto: jurnalul