TITUS CORLATEAN si BOGDAN STANOEVICI vor fi chemati in fata Parlamentului dupa problemele din Diaspora

Titus Corlatean și Bogdan Stanoevici, ministrul de Externe respectiv ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, vor fi chemati in fata Parlamentului, in fata comisiei parlamentare pentru romanii de pretutindeni, informeaza AGERPRES.

”Cu privire la umilintele la care au fost supusi zeci de mii de concetateni aflati in afara granitelor tarii si al carui vot a fost blocat duminica cu intentie de catre actuala Putere, fac un apel catre autoritatile competente sa isi ceara public scuze pentru o situatie fara precedent. Totodata, dupa mai multe consultari si discutii avute cu ceilalti membri ai Comisiei, am decis sa solicit convocarea ministrului Afacerilor de Externe Titus Corlatean si a ministrului delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, la urmatoarea sedinta a Comisiei parlamentare.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: In Diaspora a fost o BATAIE de JOC. Vina este a Guvernului 

In calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, solicit public suplimentarea numarului de sectii de votare, a cabinelor si a stampilelor de vot in toate orasele unde s-a dovedit ca numarul romanilor care doresc sa isi voteze presedintele este unul important. Totodata, apreciez ca persoanele ce se fac vinovate de cozile interminabile si de umilintele indurate de romanii care au asteptat cu orele in ploaie si frig, fara a ajunge insa sa isi exercite un drept constitutional, sa fie demise sau sa isi dea demisia!

CITESTE SI: ALEGERI PREZIDENTIALE TURUL DOI: BEC va suplimenta cabinele de vot in strainatate 

Imaginile pe care le-am urmarit cu totii la sectiile de votare din Munchen, Londra, Viena sau Paris nu trebuie sa se repete, iar in calitate de membru al Comisiei pentru comunitatile de romani de pretutindeni consider ca trebuie gasite solutiile pentru ca la scrutinul din 16 noiembrie, fiecare cetatean roman care doreste sa isi voteze presedintele sa poata sa isi exprime aceasta optiune intr-un cadru civilizat si in afara granitelor tarii”, a anuntat vicepreședintele Comisiei, deputatul Mirea Dolha.

Sursa foto: jurnalul.ro