Titus Corlatean va efectua o vizita in Italia, la Vatican si la Ordinul Suveran Militar de Malta

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, face, in perioada 28 – 29 ianuarie, o vizita in Italia, la Sfantul Scaun si la Ordinul Suveran Militar de Malta, informeaza MAE.

Potrivit sursei citate, vizita in Italia are ca principal obiectiv continuarea dialogului aprofundat in baza Parteneriatului Strategic Consolidat intre cele doua state. Principalele teme care vor fi abordate vor viza relatiile bilaterale si cooperarea sectoriala, inclusiv cea economica, agenda europeana, mai ales in contextul preluarii de catre Italia a presedintiei Consiliului UE in semestrul al II-lea al acestui an, extinderea UE, Vecinatatea estica si Republica Moldova, precum si teme de actualitate ale agendei internationale.

Cu acest prilej, seful diplomatiei romane va fi primit de catre premierul italian, Enrico Letta, si va avea consultari bilaterale cu ministrul italian de Externe, Emma Bonino.

Vizita la Roma va prilejui totodata o intalnire cu bursierii romani de la Academia Romana din Roma.

In cadrul vizitei la Sfantul Scaun vor avea loc discutii cu Secretarul pentru Raporturile cu Statele, Mons. Dominique Mamberti. Totodata, Corlatean va participa la Audienta generala a Papei Francisc.

in contextul vizitei la Ordinul Suveran Militar de Malta, ministrul Afacerilor Externe va avea consultari cu marele cancelar al Ordinului Suveran de Malta, Jean-Pierre Mazery.

Vizita la Roma se inscrie in contextul consultarilor periodice cu Republica Italiana, Sfantul Scaun si Ordinul Suveran Militar de Malta si reflecta totodata obiectivele comune privind intensificarea cooperarii in plan regional, european si international, precizeaza Ministerul de Externe.