Titus Munteanu a murit la varsta de 72 de ani

Cunoscutul om de televiziune Titus Munteanu a murit, marti, dupa ce s-a aflat internat mai multe zile la Sectia Terapie Intensiva de la Spitalul Marius Nasta din Capitala.

Titus Munteanu avea 72 de ani si era cunoscut ca “Parintele” Scolii Vedetelor. Trupul neinsufletit al lui Titus Munteanu urmeaza sa fie ridicat de familie.

Titus Munteanu este unul dintre cei mai cunoscuti realizatori de programe TV, cu aproape 50 de ani de cariera. Printre cele mai populare emisiuni ale sale se numara „Scoala vedetelor“ (cu care in 1996 a fost premiat cu Trandafirul de Argint la Montreux – cel mai mare festival de televiziune din lume), „Numai cu acordul minorilor“ si „Televiziunea copiilor“.

Televiziunea romana are 50 de ani, iar Titus Munteanu, 42 de ani de cariera. Cu toate astea, cel mai redutabil realizator de emisiuni pentru micul ecran nu avea de gand sa se retraga la vatra, in ciuda varstei.Iata ce declara intr-un interviu acordat revistei Formula-As.

“Eu sunt de fapt muzician. Am absolvit Conserva-torul, la flaut. Oschaniski, un mare muzician care a murit inainte de vreme, m-a adus la Bucuresti, pentru ca voia sa cantam jazz, m-a introdus in televiziune, m-a prezentat tuturor”, a spus Titus Muntean.

“Lui ii sunt recunoscator pentru intalnirea mea cu ceea ce numeati “microbul” (rade). Iar acest microb il capeti imediat, pentru ca-ti dai seama ca orice idee ai avea, ea poate fi pusa in practica si vazuta de toata tara. E o bucurie permanenta, ca un vis care in fiecare dimineata devine realitate. N-as putea numi exact momentul in care am spus, “gata, eu asta vreau sa fac toata viata”, pentru ca am intrat din prima intr-asa un vartej… Faceam emisiuni si cu Bocanet, si cu Dan Mihaiescu, lucram si cu formatii (cu Phoenix, Rosu si Negru, Sideral). Veneau toate ca un tavalug, nu am avut timp sa constientizez nici macar trecerea timpului. Eu eram inca profesor la Liceul de muzica si la Conservator. Da, aici a fost un moment in care mi-am dat seama ca trebuia sa aleg: in timp ce ascultam un elev, am adormit. Lucrasem toata noaptea. Vornicu imi tot spunea sa las profesoratul si sa vin cu totul in televiziune, dar abia atunci mi-am dat seama ca asta trebuia sa fac.

Foarte important a fost inca de la inceput faptul ca nu m-a stresat nimeni, faceam ce voiam. “Dascalii” mei mi-am lasat multa libertate. Era pe vremea aceea un spirit de echipa pe care astazi foarte rar il mai intalnesc. Eram cu totii prieteni, ne iubeam. Atunci puteai sa-i aduci critici unui coleg, fara ca el sa te inteleaga gresit, stia ca o faci spre binele lui si a echipei. Azi nu mai poti face asta deloc. Au crescut enorm si prosteste orgoliile, mai sunt si banii… Desigur ca si contextul istoric era altul; trebuia sa fim uniti, pentru ca sistemul era foarte dificil”, a spus Titus Munteanu.

Intrebat care moment al carierei sale il considera “de glorie”, Titus Munteanu a spus: “Anul 1996, cand am fost premiati cu Trandafirul de Argint la Montreux, pentru “Scoala vedetelor”. Asa figuram si noi macar o data in cartea celui mai mare festival de televiziune din lume. A fost momentul vietii mele… Ce emotii. Eu sunt, oricum, atat de timid, ca si cand cantam la flaut, faceam ce faceam si ma intorceam cu spatele la public. Imi era rusine. De fapt, asa am ajuns si dirijor. Ei, va dati seama ce emotii am avut sa iau premiul, la care visam inca de pe vremea lui Bocanet”.

Foto: Formula-As, Jurnalul