TNL a depășit TSD! Tinerii liberali, mobilizare de proporții la Școala de Vară

În acest weekend, în stațiunea Saturn, are loc Școala de Vară a Tineretului Național Liberal “YOUth in action”, la care participă mai toți liderii din PNL, în frunte cu președintele liberalilor, Ludovic Orban, secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, vicepreședinții Dan Vîlceanu și Florin Cîțu sau europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Nu mai puțin de 800 de tineri liberali participă la Școala de Vară a TNL, fiind cel mai mare succes al unei organizații de tineret din acest an. În comparație, la Școala de Vară a TSD au participat doar 400 de tineri, iar la ALDE, puțin peste 200.

Tinerii liberali vor participa și la 15 workshopuri, pe teme diverse, de la administrație locală, politici europene, finanțe, economie, sociologie sau comunicare politică, susținute de specialiști din PNL, dar și din afara partidului, precum Lucian Mîndruță sau Barbu Mateescu.

Președintele TNL, Mara Mareș, i-a avertizat pe colegii săi că  “vor primi telefoane de la parlamentari ai PNL de care nu au mai auzit de la alegerile din 2016 si care le vor cere ajutorul în campanie”.  “Pentru împărțit pliante, pentru acțiuni de stradă. Pe noi va cădea tot greul campaniei! Și eu cred că trebuie să ne implicăm și să dovedim că suntem o echipă, că ne interesează binele Partidului Național Liberal și binele României. Dar ce vă rog este, dragi colegi din Tineretul Național Liberal, este să nu îi faceți să uite că ați muncit în prima linie în campanie și să vă cereți drepturile și să faceți în așa fel încât să vă fie recunoscut efortul! Pe scurt: munciți, dar insistați să vă fie recunoscută munca!” , a spus Mareș.

Președintele TNL a spus și că tinerii liberali trebuie să fie atenți și să nu preia din “metehnele seniorilor.” “Trebuie să fim sinceri: există membri ai partidului care încă mai fac opoziție la actuala conducere, aleasă legitim, cu 80 la sută din voturi! În schimb, e chinul de pe lume dacă-i pui să facă opoziție la PSD. Dar noi, cei din Tineretul Național Liberal suntem mai buni decât atât, nu-i așa? Hai să trecem peste orice fel de animozități, acum este momentul să muncim pentru același țel: câștigarea alegerilor europarlamentare și prezidențiale!”, a subliniat Mara Mareș.

Ieri seară, conducerea TNL a luat o serie de măsuri organizatorice, schimbând conducerile a 5 organizații locale: Brăila,  Harghita, Gorj, Sectorul 3 și Teleorman cu doar două abțineri, restul voturilor fiind “pentru”, obiectivul fiind găsirea unor lideri care să se mobilizeze în vederea alegerilor din 2019.

Sursa foto: adevarul