Toamna se amana! COD PORTOCALIU DE CANICULA in 16 judete

De astazi, calendaristic este toamna. Dar vremea nu tine cont de data din calendar, asa ca prima zi de septembrie va semana cu una de mijloc de vara. In continuare este COD PORTOCALIU DE CANICULA.

In Satu Mare, Maramures, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara, Alba, Dolj, Botosani, Iasi, Bacau, Suceava, Neamt si Vaslui. Ca si ieri, in aceste judete la amiaza se vor atinge TEMPERATURI de 37-38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. In restul tarii se mentine codul galben.

Prima zi de toamna se anunta foarte calda in toata tara, chiar caniculara in zonele de campie si de podis, unde si disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va mai racori atmosfera doar prin sudul Banatului, al Moldovei, in Dobrogea si pe crestele montane. Temperaturile MAXIME vor fi cuprinse intre 31 si 38 de grade, mai coborate pe litoral, pana la 27 de grade.

Soare toata ziua si valori termice ridicate, peste pragul de canicula la campie: 37 de grade la Timisoara, Arad, Oradea si Satu Mare, 36 la Baia Mare si Alba Iulia, 35 la Sibiu. In depresiuni maximele sunt mai mici, dar trec de 33 de garde, astfel ca este deosebit de cald. Vantul se va intensifica in sudul Banatului.
In sud aceeasi vreme, cu soare toata ziua si cu DISCONFORTUL TERMIC ACCENTUAT. Dupa-amiaza temperatura ajunge la 36 de grade la Drobeta Turnu Severin si Giurgiu si 35 la Alexandria, Calarasi si Slobozia.

Nici in Dobrogea nu se arata norii. Maximele sunt in jur de 33…34 de grade in partea continentala si mai mici pe litoral, 28….29 de grade. Vantul prinde putere in special pe litoral.

Deosebit de cald si in Moldova, cu maxime mai mari decat ar fi normal cu pana la 10 grade celsius. La amiaza vor fi 35 de grade la Galati si Bacau, 36 la Focsani si Suceava si 37 la Vaslui, Iasi si Botosani.

Toamna incepe cu canicula si in BUCURESTI. La amiaza termometrele vor indica 35…36 de grade, cerul va fi mai mult senin, vantul abia va adia, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Sursa foto: Realitatea