Toată lumea are nevoie de o asigurare casco pentru a preveni situațiile neplăcute!

A avea asigurare auto este o obligatie in toata Europa, iar Romania nu face exceptii. Daca sunteti vinovat pentru ca ati produs un accident de masina, acoperirea de raspundere auto necesara in polita de asigurare auto va ajuta sa platiti pentru pierderile acoperite, cum ar fi facturile medicale ale celeilalte parti si daunele aduse vehiculului sau altor bunuri care rezulta din accident. De asemenea, va ajuta sa va platiti taxele legale, daca sunteti dus in fata instantei pentru accident.

O asigurare casco este probabil cea mai buna investitie pe care o poate face un sofer, deoarece isi asigura propriul autovehicul si pe el insusi de eventuale evenimente neplacute. Atunci cand suntem in trafic, avem impresia ca detinem controlul absolut asupra volanului, insa ceea ce nu putem controla sunt actiunile altor soferi. Sunt efectiv milioane de cazuri in toata lumea cand soferul de pe banda a doua a intrat intr-o masina ce circula regulamentar, iar ghinionul a facut ca soferul sa nu detina o asigurare casco.

Ce beneficii au asiguratii care si-au facut casco ?

Asigurarea Casco acopera urmatoarele:

-pagubele provocate autovehiculului de ciocniri, loviri, rasturnari, zgarieturi, caderi (inclusiv cu prilejul transbordarii), caderea unor corpuri pe autovehicul;

-furtul autovehiculului sau al unor parti componente ori piese ale acestuia, precum si pentru pagubele provocate acestuia ca urmare a furtului sau tentativei de furt;

-pagubele produse autovehiculului in caz de incendiu, explozie, afumare, patare, carbonizare sau diverse distrugeri, ca urmare a incendiilor;

-pagubele produse autovehiculului de inundatii, uragane, cutremure, prabusiri sau alunecari de teren, ploaie torentiala, grindina, trasnet, greutatea stratului de zapada sau gheata, avalansa de zapada, actiunea mecanica a apelor curgatoare sau a obiectelor purtate de ape;

-pagubele produse dotarilor suplimentare montate la autovehicul, declarate de Asigurat in cererea-chestionar, a caror valoare este inclusa in suma asigurata a autovehiculului, numai daca aceste pagube au rezultat ca urmare a producerii riscurilor asigurate;

-pagubele produse ca urmare a riscurilor asigurate partilor componente sau pieselor autovehiculului in timp ce acestea se aflau demontate in vederea efectuarii reparatiei sau intretinerii;

-pagubele produse autovehiculului ca urmare a masurilor luate pentru salvarea lui;

-cheltuielile efectuate in vederea transportului autovehiculului avariat la atelierul de reparatii care poate efectua reparatia, cel mai apropiat de locul accidentului, sau la locul in care se afla autovehiculul, daca acesta nu poate fi deplasat prin forta proprie.

Cea mai usoara modalitate de a obtine asigurarea este sa o cautati online. In aceste zile, toate informatiile de care aveti nevoie sunt disponibile la indemana si nu trebuie sa va bazati pe vanzatori de asigurari pentru a va oferi informatii. Puteti parcurge online diverse polite de asigurare pentru a vedea care dintre ele se potriveste cel mai bine nevoilor personale.

Ar trebui sa optati pentru o polita de asigurare cuprinzatoare, astfel incat sa primiti acoperire pentru un set larg de evenimente. Cele trei lucruri majore pe care ar trebui sa le acoperiti sunt raspunderea pentru terta parte, riscul de daune si riscul de accident personal. Raspunderea pentru terta parte este cruciala, astfel incat in cazul in care exista un accident sau deces cauzat unei persoane terte, nu trebuie sa suportati sarcinile financiare ale incidentului respectiv. Aceasta ar include, de asemenea, deteriorarea proprietatilor altcuiva.

Acoperirea impotriva accidentelor personale este cea mai frecventa, deoarece include o acoperire pentru daunele suferite de proprietar sau sofer. Cu toate acestea, acest lucru va poate acoperi doar pana la suma indicata in polita de asigurare. Nu este nedefinit. Cu toate acestea, poate salva viata, deoarece, daca exista un accident, va va asigura un tratament rapid, fara sa va faceti griji cu privire la costurile financiare. Este in interesul dumneavoastra sa obtineti o acoperire mai mare.

Daca exista daune soferului si pasagerilor in caz de accidente, polita  de asigurare acopera cheltuielile cu daunele.

Acum puteti circula pe drumuri fara niciun stres din cauza avantajelor implicate in polita de asigurare auto. Nu conduceti niciodata prea nesabuit deoarece stiti ca aveti o polita de asigurare, chiar exista numeroase avantaje ale primei de asigurare auto. Aflati cum va ajuta asigurarea impotriva daunelor neprevazute.

Raspunderea civila este obligatia de a repara daunele cauzate altora. In asigurarea auto, este vorba despre repararea pagubelor cauzate de masina: daune materiale, rani, boli, deces. Repararea daunelor poate necesita sume mari de bani. Va puteti proteja achizitionand o asigurare de raspundere civila. Asigurarea se va ocupa apoi de repararea pagubelor cauzate de masina, dar exista exceptii.

Deci pentru a recapitula anumite aspecte:

Acoperirea daunelor provocate de coliziune

Aceasta garantie ramburseaza daunele cauzate vehiculului in cazul unei coliziuni cu o alta masina, un pieton sau un animal. In fiecare caz, trebuie identificat proprietarul vehiculului in cauza, pietonul sau animalul. Daca nu este cazul, adica masina are viteza prea mare sau nu este niciun un animal salbatic, atunci nu este posibila nicio rambursare.

Garantia de incendiu si furt

Garantia de incendiu si furt compenseaza proprietarul vehiculului atunci cand acesta este deteriorat sau distrus de incendiu sau cand este furat. Compensatia variaza in functie de conditiile prevazute de asigurare: poate fi bazata pe valoarea masinii in momentul accidentului sau pe o valoare conventionala indicata in contract.

Garantie de spargere a geamului

Acest tip de garantie va intra in joc in cazul deteriorarii parbrizului vehiculului asigurat. Daca contractul de asigurare prevede acest lucru, aceasta acoperire poate fi extinsa la geamurile laterale, spate si de acoperis, precum si la optica farurilor sau oglinzile exterioare.

Asigurarea casco ofera liniste si o calatorie placuta celor care o aleg!