Toate drumurile din Tulcea sunt inchise, 48 de sate sunt izolate

Viscolul si ninsorile au facut prapad in sud-estul tarii, printre judetele afectate fiind si Tulcea. La aceasta ora, toate drumurile din judetul Tulcea sunt inchise circulatiei, iar 48 de sate erau, joi dimineata, izolate.

Potrivit Centrului Infotrafic al Inspectoratului General al Politiei Romane, sunt inchise circulatiei DN 22, pe tronsonul Braila-Tulcea-Mihai Viteazul (judetul Constnta), DN 22A, pe tronsonul Saraiu (judetul Constanta)-Cataloi (judetul Tulcea), DN 22D, Macin-Horia, DN 22E Garvan-IC Bratianu si DN 22F Horia-Nalbant.

“Din cele 41 de primarii care ne-au transmis pana in jurul orei 7.00 situatiile din unitatile administrativ-teritoriale, 18 au probleme in 48 de sate. In aceste localitati nu se poate ajunge deocamdata, insa populatia poate comunica in interior pentru a interveni cu mijloace proprii sau pentru a cere sprijin din partea Comitetului, in functie de caz”, a declarat pentru Agerpes presedintele CJSU, prefectul Lucian Simion.

Vezi aici lista drumurilor inchise la nivel national

In noaptea de miercuri spre joi, utilajele de deszapezire au intervenit pentru deblocarea a 12 autovehicule, cele mai multe probleme semnalandu-se in apropiere de satul Bestepe de pe drumul judetean Tulcea-Dunavatu.

“Deocamdata, circulatia pe toate drumurile din judet este inchisa si nu se poate estima ce drum si la ce ora va redeveni circulabil. Pastram filtrele de informare a conducatorilor auto si, in functie de evolutia evenimentelor, vom decide reluarea traficului”, a mentionat prefectul Simion.

In momentul de fata, potrivit sursei citate, toate localitatile din judetul Tulcea au energie electrica. 

Pentru a patra zi consecutiv, joi, toate unitatile de invatamant din judetul Tulcea sunt inchise, dar in municipiu cele patru crese vor functiona.

Pentru a doua zi consecutiv, bara Sulina este impracticabila, din cauza vantului care sufla cu forta 6-7 din directia nord-est si a furtunii de gradul 5 de pe Marea Neagra, astfel ca nicio nava care tranziteaza canalul Sulina nu-si mai poate continua drumul pe mare.

Incepand de miercuri, ora 6.00, judetul Tulcea este sub cod portocaliu, avertizarea ANM urmand sa-si inceteze valabilitatea joi, ora 10.00.

Foto: Obiectiv de Tulcea