Toate femeile pot avea orgasm multiplu, explica un profesor in psihiatrie: secretul femeilor care reusesc sa-l obtina

Multe femei se plang de lipsa orgasmului si putine sunt cele care mai spera la unul multiplu. Aceasta realitate a determinat o platforma online dedicata antrenamentului in orgasm sa ia atitudine.

Site-ul OMGYes.com a facut publice recent rezultatele Studiului asupra Placerii Sexuale a Femeilor, realizat in 2015, care aprofundeaza subiectul orgasmului multiplu si – cel mai important – cel al modalitatilor de a-l obtine.

CITESTE SI: Urmareste-i limbajul trupului: 10 semne ca o femeie e interesata de tine

Pentru studiu, 1.055 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 95 de ani au vorbit despre vietile lor sexuale si despre ce anume le face pe acestea sa abandoneze ideea ca ar putea avea parte de placere sexuala.

Cercetatorii au descoperit ca 47% din femeile care au participat la sondajul de opinie aveau orgasme multiple in mod regulat. Cum reusesc ele acest lucru?

Secretul femeilor care reusesc sa obtina orgasmul multiplu

Se pare ca „reteta” este sa dozezi anumite elemente erotice pentru a avea parte de o experienta sexuala apoteotica, lucru afirmat de majoritatea femeilor care au admis ca reusesc sa obtina cel de-al doilea orgasm la rand, in timpul unei partide de sex. Mai exact, acestea folosesc miscari mai incete, nu la fel de energice pentru a atinge orgasmul multiplu.
Motivul pentru care aceasta strategie functioneaza este urmatorul: in timpul primului orgasm, sangele iriga mult mai bine zona genitala si sanii, facandu-le mult mai sensibile. Drept rezultat, sa le stimulezi in acelasi mod in care ai facut-o pentru a ajunge la orgasm prima data poate fi putin cam intens si poate chiar sa provoace durere, un anumit disconfort.

Potrivit OMGYes.com, 53% din femeile care au orgasm multiplu “franeaza” intensitatea actiunii dupa primul orgasm.

Intr-un articol publicat de healthcentral.com, Dr. Barbara Bartlik, profesor asistent de psihiatrie la Weill Medical Collegem din cadrul Universitatii Cornell din New York, afirma ca toate femeile sunt capabile, din punct de vedere fiziologic, sa aiba orgasme multiple.

CITESTE SI: Sondaj despre sex: Cele mai des intalnite fantezii si cele mai folosite locuri pentru sex

Motivul pentru care procentul femeilor care au orgasm multiplu nu este mai mare, potrivit lui Bartlik, este acela ca atat femeile, cat si partenerii acestora, de obicei nici nu incearca sa aiba orgasme multiple. Si de ce acestia nu incearca? Bartlik crede ca fie din lipsa de timp, din lipsa dorintei sexuale sau pentru ca li se pare mult prea dificil.

 Sursa:adevarul