TOKES i-a cerut lui IOHANNIS sa isi revizuiasca hotararea care priveste retragerea ordinului “Steaua Romaniei”

LASZLO TOKES i-a cerut presedintelui KLAUS IOHANNIS sa isi revizuiasca hotararea care priveste retragerea ordinului “Steaua Romaniei”, precizand ca a solicitat protectie internationala.

“Am inaintat o plangere prealabila catre KLAUS IOHANNIS sa revizuiasca hotararea lui privind retragerea distinctiei mele. Avem argumentele noastre concrete. De exemplu, ordinul poate fi retras pe baza unor fapte comise. Eu nu am comis niciun fapt care contravine decorarii mele cu Steaua Romaniei si pentru ceea ce am fost decorat, rolul meu din revolutia din 1989, acesta nu poate fi contestat’, a declarat TOKES.

Eurodeputatul TOKES a precizat ca Tribunalul Bucuresti i-a refuzat plangerea impotriva colonelului Filip Teodorescu, unul dintre fostii conducatori ai Securitatii, si Ioan Talpes, fost director al SIE, care l-au numit “tradator de tara” si “spion strain”, intr-un program de televiziune.

CITESTE SI: LASZLO TOKES, scrisoare catre IOHANNIS: Cei condamnati pentru coruptie au fost supusi aceluiasi procedeu?

“Nu avem inca motivarea Tribunalului Bucuresti, ca sa atacam in continuare. Eu cred ca acest fapt face parte din acel proces de demolare a lui Laszlo TOKES, vor sa faca din mine din erou al Romaniei, cum m-a numit Iliescu, un tradator de tara. Se face de 26 de ani”, a spus TOKES.

Acesta a precizat ca se simte amenintat si a cerut protectie internationala, dar si protectia Ungariei.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Am decis sa retrag ordinul Steaua Romaniei domnului Laszlo Tokes. UPDATE

“Daca ma simt amenintat? Da! Cum sa nu?!? Daca cineva poate fi numit tradator de tara, chiar in mod legitim, de Tribunalul Bucuresti? Dumneavoastra ati sta de vorba cu un tradator de tara? As mai avea dreptul sa reprezint ungurii mei la Bruxelles? Ma revolta nespus de mult si de aceea cer aceasta protectie personala, prin atragerea atentiei asupra acestui caz scandalos. Refuz cu hotarare aceasta calomnie curata. Nu poti sa te simti sigur intr-o societate in care un cetatean, care pentru identitatea lui etnica, poate fi calomniat in asa fel. Azi maine, vin la mine acasa si fac perchezitie, daca as fi tradator de tara si spion. De aceea tin sa ma apar si eu”, a spus TOKES.

 Sursa foto: gandul