Tolea Ciumac, nepotul lui Gigi Becali si medicul lui Botezatu implicati in santaj si rapire

Tolea Ciumac, Mihai Mila (nn unul dintre nepotii lui Gigi Becali) si Iancu Morad, medicul lui Catalin Botezatu, sunt implicati intr-o retea infractionala care se ocupa cu rapirea si santajul oamenilor de afaceri, informeaza postul Romania Tv.

Politia Romana si DIICOT au destructurat o grupare infractionala organizata, formata din 11 persoane, cetateni romani si israelieni, acuzati ca in ultimii doi ani au rapit mai multi oameni de afaceri, dupa care cereau despagubiri. Cetateni romani si israelieni, suspectati ca rapeau oameni de afaceri, dupa care cereau recompense, au fost retinuti preventiv pentru 29 de zile.

Acestia isi alegeau victimele din randul comunitatii ebraice, despre care aveau date ca au o situatie materiala buna, pe care le santajau in vederea obtinerii ilegale de bani, se arata intr-un comunicat al IGPR.

Politistii si procurorii au efectuat, marti, 18 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in localitatile Pantelimon, Voluntari, Magurele si Rosu din judetul Ilfov, la locuintele membrilor gruparii, precum si la sediul unui cabinet de avocatura.

15 persoane au fost conduse la audieri la sediul DIICOT. Miercuri dimineata, magistratii de la Tribunalul Bucuresti au emis mandat de arestare preventiva pe numele a sapte dintre suspecti.

Tolea Ciumac si Mihai Mila, unul dintre nepotii lui Gigi Becali, condamnat in dosarul de sechestrare al finantatorului Stelei, sunt vizati in ancheta de fapte cu violenta a procurorilor DIICOT, una dintre victime fiind un medic estetician israelian, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

In plus, printre cei implicati in acest caz se numara si medicul Iancu Morad, supranumit esteticianul vedetelor, care lucra si cu Catalin Botezatu. Anchetatorii banuiesc ca Morad a apelat la interlopi pentru a recupera o suma de la un alt medic estetician, potrivit Agerpres.