Tomac, catre Ponta: Este regretabil faptul ca tratati cu dispret relatia cu romanii din Basarabia

eugen-tomac

Presedintele interimar al Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, i-a trimis o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta in care ii reproseaza dispretul cu care ii trateaza pe romanii din Basarabia si ii cere sa elimine taxele consulare pentru obtinerea cetateniei romane.

“Scriu aceste randuri pentru ca observ ca incercati sa politizati intr-o maniera josnica un subiect ce tine de relatiile noastre firesti cu romanii din Basarabia. Este regretabil faptul ca tratati in continuare cu dispret relatia cu romanii de la est de Prut, perceptie anacronica mostenita inca de pe vremea Guvernului Nastase, care a blocat legea cetateniei romane, condamnand milioane de romani la umilinta. Romanii din Basarabia nu vor uita acea perioada!”, arata pentru inceput Eugen Tomac, in scrisoarea deschisa adresata premierului.

“Romanii din Basarabia sunt dezamagiti, domnule Ponta, de faptul ca nu sustineti initiativa legislativa prin care eu, in calitate de deputat ales al romanilor din R. Moldova, am solicitat reducerea cu 90% a taxelor consulare in procesul de redobandire a cetateniei romane. Va aduc aminte ca romanii de la est de Prut s-au pierdut cetatia romana fara voia lor, in urma unui act semnat intre doi tirani, care au distrus continentul nostru in secolul trecut”, mai scrie Eugen Tomac.

“Aveti obligatia sa le explicati romanilor din statul vecin de ce comparati R. Moldova cu un stat din Africa sau din America Latina. Romanii au suferit destule umilinte in anii ocupatiei sovietice si nu merita un asemenea tratament din partea Primului Ministru al Guvernului Romaniei”, subliniaza liderul PMP.

“Va urez, domnule prim-ministru, sa aveti parte de o vizita cu rezultate concrete. Cred ca este un bun prilej pentru a-i anunta pe romanii din R. Moldova ca eliminati complet taxele consulare in procesul de redobandire a cetateniei romane”, mai scrie Eugen Tomac.