Toni Grebla a primit aviz favorabil pentru postul de judecator al CCR

Senatorul Toni Grebla a primit aviz favorabil, luni, din partea senatorilor juristi pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

Grebla, propunerea PSD pentru postul de judecator la CCR, s-a declarat onorat ca a fost nominalizat de PSD pentru aceasta functie si le-a multumit colegilor pentru increderea pe care i-au acordat-o prin avizul favorabil. Totodata, el si-a exprimat speranta ca va primi vot favorabil si in plenul Senatului.

Toni Grebla a mai afirmat ca niciodata nu s-a ghidat pentru interese de grup, prin urmare nu se pune problema ca judecatorii CCR care sa sutina USL-ul, ci binele Romaniei. 

Noul judecator al CCR vine in locul Iuliei Motoc, care a fost aleasa magistrat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Mandatul noului judecator va dura pana in 2019.

Toni Grebla este la al doilea mandat de senator in Parlamentul României. Este vicepresedintele Comisiei juridice si membru in Comisia permanenta privind Statutul deputatilor si senatorilor si in Comisia de revizuire a Constitutiei.